-23%

AOV 421 Vitamine D3 en K2 60vcap

23,90 Normale prijs: 31,15 (-23%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

421 Vitamine D3 en K2 AOV: Voor sterke botten, voor de opbouw van het beenderstelsel; helpt gewrichten soepel te houden.

Vergelijk

23,90 Normale prijs: 31,15 (-23%)

Gratis retourneren

Beschrijving

421 Vitamine D3 en K2 AOV

AOV 421 Vitamine D3 en K2: Voor sterke botten, voor de opbouw van het beenderstelsel; helpt gewrichten soepel te houden; om de bloedvaten schoon en elastisch te houden; voor behoud van gezonde cellen en weefsels; als extra aanvulling voor een goede gezondheid, speciaal bij oudere mensen.

Samenstelling per capsule
– Vitamine K2 (MK7) 45 mcg
– Vitamine D3 5 mcg (200 IE)

Hulpstoffen: vulstof (microkristallijne cellulose), hydroxypropyl methylcellulose (capsule).

AOV 421 Vitamine D3 en K2 eigenschappen

Vitamine K2 45 mcg/vitamine D3 5 mcg van AOV is een krachtig voedingssupplement dat vitamine K2 levert in de vorm van het zeer effectieve MK7 (menachinon-7). De MK7 wordt verkregen uit natto, een traditioneel Japans voedingsmiddel op basis van gefermenteerde sojabonen. De effectiviteit van het preparaat wordt nog vergroot doordat er tevens vitamine D3 (cholecalciferol) aan is toegevoegd.

Vitamine K is al meer dan 70 jaar bekend als een vetoplosbare nutriënt die in het lichaam een essentiële rol speelt bij de bloedstolling. Inmiddels is duidelijk dat deze vitamine ook gunstig is voor bijvoorbeeld de botstofwisseling, de wanden van bloedvaten en processen die te maken hebben met de groei en instandhouding van lichaamscellen. Deze gunstige eigenschappen worden vooral toegeschreven aan vitamine K2.

Bij gezonde mensen is de hoeveelheid vitamine K die uit de voeding wordt opgenomen meestal wel voldoende voor een normale bloedstolling, maar vaak niet voor diverse andere functies. Daarom kan suppletie met vitamine K en speciaal met MK7, zoals aanwezig in AOV’s Vitamine K2 45 mcg/vitamine D3 5 mcg een nuttige aanvulling op de voeding vormen.

De manier waarop vitamine K een rol speelt bij de bloedstolling en bij de meeste andere functies is voor alle typen vitamine K hetzelfde. Vitamine K zorgt ervoor dat bepaalde eiwitten die door het lichaam in een niet-actieve vorm zijn aangemaakt worden geactiveerd. Deze geactiveerde eiwitten kunnen dan hun rol in de diverse lichaamsprocessen vervullen.

Er is wel verschil in effectiviteit. Vergeleken met vitamine K1 is MK7 veel effectiever. Doordat MK7 veel langer in de bloedsomloop aanwezig blijft, wordt ook de opname door diverse weefsels bevorderd.

Een van eiwitten in botweefsel die vitamine K nodig hebben om actief te worden is osteocalcine. Osteocalcine is belangrijk voor een goede opname van kalk in de botten. Daarom is een goede voorziening met vitamine K met name voor oudere mensen van groot belang.

Ook in bloedvatwanden bevinden zich diverse eiwitten die door vitamine K worden geactiveerd. Deze eiwitten zijn belangrijk voor een goede conditie van de bloedvaten doordat ze zorgen voor het behoud van elasticiteit en souplesse van de vaatwanden. Bovendien houden de eiwitten de bloedvaten schoon. Uit een onderzoek in 2004 onder oudere inwoners van Rotterdam is verder gebleken dat een hoge inname van vitamine K2 duidelijk een gunstige invloed had op hart en bloedvaten. Dit effect trad overigens niet op bij een hoge vitamine K1-inname.

Ten slotte is vastgesteld dat vitamine K2 ook over celbeschermende eigenschappen beschikt die belangrijk zijn voor het behoud van gezonde cellen en weefsels. Dat komt deels doordat vitamine K2 ook een anti-oxidant is en beschermt tegen vrije radicalen.

Om de effectiviteit nog te vergroten bevat Vitamine K2 45 mcg/vitamine D3 5 mcg van AOV tevens vitamine D3, de vorm waarin vitamine D van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals eieren, vlees en vis. Evenals vitamine K is vitamine D een vetoplosbare stof die van groot belang om de botten in een goede conditie te houden.

Daarnaast heeft vitamine D ook andere eigenschappen waardoor het de effectiviteit van vitamine K2 kan ondersteunen. Zo zijn er sterke aanwijzingen dat ook vitamine D belangrijk is voor het hart- en bloedvatstelsel en voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Veiligheid
Vitamine K2 45 mcg/vitamine D3 5 mcg is een veilig voedingssupplement. Ook van het gebruik van hoeveelheden die hoger zijn dan de richtlijndosering zijn geen schadelijke gevolgen bekend.

Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken mogen dit product uitsluitend in overleg met hun arts gebruiken.

AOV 421 Vitamine D3 en K2 aanbevolen dosering

1 x daags 1 capsule innemen bij een maaltijd die ook vet bevat.

Verpakking en bewaring

Verpakking van 60 capsules.

De natuur geeft ons de ingrediënten voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Dat is de kracht van de natuur. En van AOV. Want AOV gebruikt in de producten alleen vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan.

De vitamines en mineralen in de producten van AOV hebben een zo natuurlijk mogelijke vorm, zodat het lichaam deze makkelijker herkent en opneemt. AOV gebruikt alleen die stoffen in de supplementen die het lichaam kan gebruiken.

Zo bevatten de natuurlijke supplementen geen kunstmatige additieven en zijn vrij van lactose, fructose, gluten en gangbare allergenen. Mocht het toch nodig zijn om iets toe te voegen dan wordt dit duidelijk op het etiket vermeld.

AOV 421 Vitamine D3 en K2 bij voorkeur op een koele, droge en donkere plaats bewaren.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg
  • 14,57 Normale prijs: 16,95
  • 16,45 Normale prijs: 19,95
  • 18,90 Normale prijs: 26,25
  • 14,95 Normale prijs: 19,95
  • 15,04 Normale prijs: 16,00

Menu

AOV 421 Vitamine D3 en K21

AOV 421 Vitamine D3 en K2 60vcap

23,90 Normale prijs: 31,15 (-23%)

In winkelmand