Hulp nodig bij het bestellen? Bel 0251-700260
(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Botformule Vitals Zoom

Botformule Vitals 2x60t

Schrijf als eerste een beoordeling

dit product is niet meer leverbaar


Botformule Vitals bevat vitamine D3. Deze vitamine verbetert de opname van calcium uit de darm en ondersteunt op deze manier de werking van dit product.

Beschikbaarheid: Uit voorraad

€ 54,95 € 43,96
Product Omschrijving

  Productdetails

  dit product is niet meer leverbaar

  Botformule Vitals

  Vroeger werd er uitsluitend calcium ingezet om de botgezondheid te ondersteunen. Tegenwoordig is echter duidelijk geworden dat er naast calcium nog een aantal andere nutriënten een essentiële rol spelen bij de opbouw van onze botten, en dat er ook nadelen kleven aan het eenzijdig inzetten van een hoog gedoseerd calciumsupplement.

  Voor calcium is het van belang dat de totale dagdosering (uit voeding en suppletie samen) niet te laag is, maar ook niet te hoog wordt. De dosering van 200-400 mg calcium per dag uit deze botformule zal voor de meeste mensen dan ook een mooie en veilige aanvulling zijn op de calcium die zij met de voeding binnenkrijgen, zeker voor mensen die niet dagelijks drie tot vier porties calciumrijke voeding (met name zuivel) consumeren.

  Een ander belangrijk punt wat calcium betreft is dat deze op de juiste plek in het lichaam aankomt, namelijk in de botten (en niet in de vaatwanden). Om dit te bewerkstelligen dient een goede en gebalanceerde botformule ook een adequate dosering vitamine K2 te bevatten (minimaal 90 mcg. Deze vitamine bevordert de opname van calcium in onze botten en draagt op deze manier bij aan het schoonhouden van onze bloedvaten.

  Deze botformule bevat eveneens vitamine D3. Deze vitamine verbetert de opname van calcium uit de darm en ondersteunt op deze manier de werking van dit product. In de praktijk blijkt dat suppletie van calcium in combinatie met vitamine D3 inderdaad effectiever is.

  Een vierde nutriënt die natuurlijk niet mag ontbreken in een botformule is magnesium. Dit mineraal maakt eveneens deel uit van de structuur van onze botten, daarnaast speelt het een zeer belangrijke rol bij de calciumstofwisseling in ons lichaam. De meest gebruikelijke verhouding calcium en magnesium in een supplement is 2:1.

  Andere synergisten in deze botformule zijn vitamine C, silicium en taurine. Vitamine C ondersteunt de aanmaak van collageen dat een ander belangrijk bestanddeel van ons skelet is. Silicium heeft eveneens een gunstig effect op de aanmaak van collageen maar speelt ook een rol bij de botmineralisatie. Taurine is een synergist die de werking van magnesium ondersteunt.

  Deze botformule van Vitals bestaat uit een potje met calciumtabletten inclusief synergisten en een potje magnesiumtabletten met taurine. Het voordeel van afzonderlijke calcium- en magnesiumproducten is dat het hierdoor mogelijk is om kwalitatief hoogwaardige verbindingen (aminozuurchelaten) in een relevante dosering te kunnen gebruiken. Deze nemen nu eenmaal meer ruimte in de tablet in beslag dan goedkopere, maar minder goed opneembare verbindingen als calciumcarbonaat en magnesiumoxide. Het zou dan ook niet passen om deze aminozuurchelaten inclusief hun belangrijke synergisten gecombineerd in één tablet te hebben in deze doseringen. Een ander voordeel is dat de calcium- en magnesiumtabletten ieder op een gewenst moment van de dag ingenomen kunnen worden, bijvoorbeeld magnesium voor het slapen gaan.

  De verpakking bevat een potje Calciumbisglycinaat Complex (60 tabletten) en een potje Magnesiumbisglycinaat met taurine (60 tabletten). U neemt dagelijks 1-2 tabletten uit beide potjes.

  Calciumbisglycinaat Complex samenstelling per tablet:
  Calcium (uit calciumbisglycinaat) 200 mg Silicium (uit bamboe-extract) 15 mg Vitamine C (ascorbinezuur) 50 mg Vitamine D3 (cholecalciferol) 12,5 mcg Vitamine K2 (MenaQ7® Crystals) 90 mcg De calciumbisglycinaat is een gepatenteerd aminozuurchelaat afkomstig van Albion Minerals. MenaQ7® is een geregistreerd handelsmerk van NattoPharma.

  Magnesiumbisglycinaat met taurine samenstelling per tablet:
  Magnesium (uit magnesiumbisglycinaat) 100 mg Taurine 200 mg De magnesiumbisglycinaat is een gepatenteerd aminozuurchelaat afkomstig van Albion Minerals.

  Hulpstoffen calciumbisglycinaat complex :
  Microkristallijne cellulose (cellulosegel), vernette cellulosegom, hydroxypropylmethylcellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

  Hulpstoffen magnesiumbisglycinaat met taurine:
  Cellulosepoeder, katoenzaadolie, siliciumdioxide, magnesiumstearaat, hydroxypropylmethylcellulose.

  Botformule Vitals is gegarandeerd vrij van: 

  Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Beide producten zijn geschikt voor vegetariërs.

  Let op: 
  Overleg bij gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals warfarine) eerst met een deskundige alvorens een supplement met vitamine K2 te gebruiken.

  Botformule Vitals gebruik:

  Dagelijks 1-2 tabletten van elk van beide producten met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Neem de Magnesiumbisglycinaat met taurine bij voorkeur op een nuchtere maag, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. De Calciumbisglycinaat Complex kan zowel bij een maaltijd als op een nuchtere maag ingenomen worden. Houd u aan de aanbevolen dosering.

  Ingrediënten Calciumbisglycinaat Complex:
  Calciumbisglycinaat, vulstoffen: microkristallijne cellulose (cellulosegel), vernette cellulosegom; vitaminen, bamboe-extract (Bambusa arundinacea), glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose, antiklontermiddelen: magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

  Ingrediënten Magnesiumbisglycinaat met taurine:
  Magnesiumbisglycinaat, vulstof: cellulosepoeder; taurine, bindmiddel: katoenzaadolie, antiklontermiddelen: siliciumdioxide, magnesiumstearaat, glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose.

  Dit product is een voedingssupplement.

  Houd u aan de aanbevolen dosering.
   
  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
   
  Buiten bereik van jonge kinderen houden.
   
  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
   
  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte
  Botformule Vitals 2x60t

  Botformule Vitals 2x60t. dit product is niet meer leverbaar Botformule Vitals bevat vitamine D3. Deze vitamine verbetert de opname van calcium uit de darm en ondersteunt op deze manier de werking van dit product.

  • Prijs: € 43,96 - Niet voorradig
Product beoordelingen

  Schrijf je eigen recensie

  U recenseert: Botformule Vitals 2x60t

CMS tab

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):