Hulp nodig bij het bestellen? Bel 0251-700260
(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Brain Relax Ortholon Zoom

Brain Relax Ortholon 60vcaps

Schrijf als eerste een beoordeling

Brain-Relax Ortholon ondersteunt als natuurlijke rustgever door snel innerlijke rust te brengen.

Beschikbaarheid: Uit voorraad

€ 24,80 € 17,95
Product Omschrijving

  Productdetails

  Brain relax Ortholon

  Brain-Relax Ortholon ondersteunt  als natuurlijke rustgever door snel innerlijke rust te brengen. Brain-relax kan tijdelijk als aanvulling op Brain-mood gebruikt worden. Rustgevende formule om het hoofd tot rust te krijgen.

  Theanine = rustgevend, stemmingsverbeterend, alfa golven ontspanning en mentale alertheid zoals bij meditatie
  Valeriaan = verhoging van activiteit GABA
  Hop           = rustgevend

  Bevat per 2 capsules:   %ADH
  Kruiden-, plantenbestanddelen
  Glidkruid (scuttelaria lateriflora) 200 mg    
  Hop (humulus lupulus) 200 mg    
  Valeriaan (valeriana off.) 200 mg    
  Mineralen
  Magnesium (citraat) 100 mg   33
           
  Standaardisatie:        
  Valeriaan 0,8% valeriaanzuur        

  Samenstelling Brain-relax Ortholon: 

  bevat o.a. L-Theanine natural, Valeriaan extract, Hop extract en Magnesium (citraat) Brain-relax kan tijdelijk als aanvulling op Brain-mood gebruikt worden.

  Hop (Humulus lupulus)
  Vroeger werd hop in Europa voornamelijk als tonic, diureticum of aromatische bitter gebruikt. Het gebruik van hop als rustgever is van recentere datum toen bleek dat hopplukkers tijdens het plukken rustiger werden en aan het einde van de dag makkelijk in slaap vielen. Het exacte werkingsmechanisme van hop is overigens tot op heden nog niet duidelijk.

  Belangrijke stoffen in hop zijn:
  - vluchtige oliën o.a.: humelene, mycrene, beta-caryophyllene.
  - alfa-bitter zuren o.a.: humulone, cohumulone, adhumulone.
  - bitter zuren o.a.: lupulone, colupulone, adlupulone en hun exidatieve product 2-methyl-3-buten-2-ol (waarschijnlijk de belangrijkste werkzame stof).
  Ook bevat hop oestrogeenachtige substanties als hopeïne. Het hop dat voor overgangsklachten wordt gebruikt is hierop gestandaardiseerd en is dus van een andere samenstelling dan het sedatieve hop extract.
  Door de Duitse commissie-E is het gebruik van hop bij rusteloosheid en slaapproblemen goedgekeurd.

  Glidkruid (Scuttelaria lateriflora)
  Glidkruid behoort tot de munt-familie en groeit voornamelijk in Noord-Amerika. Het wordt ook wel Amerikaanse Scullcap genoemd. Al in de 18e eeuw werd Glidkruid daar gebruikt bij slaapproblemen.
  De belangrijkste stoffen in glidkruid zijn de glycosides: scuttelonin en scutellanein. Glidkruid heeft een breed sederend werkingsgebied en komt het best tot zijn recht in formules met hop en valeriaan.

  Rhodiola Rosea 
  Rhodiola rosea behoort tot de plantenfamilie Crassulaceae en komt voornamelijk voor in Oost-Siberië en Azië. De belangrijkste werkzame stoffen van Rhodiola zijn de Fenylpropanoiden. Hiertoe behoren o.a. salidroside en rosavine. Rhodiola reguleert de hormonale boodschappers bij stress, verbetert de werking van neurotransmitters, in het bijzonder van serotonine. Rhodiola ondersteunt het transport van 5 HTP naar de hersenen en remt twee enzymen, te weten MAO (monoamine oxidase) en COMT (catechol-o-methyltransferase). Deze enzymen breken serotonine af tot het inactieve 5 Hydroxy indolazijnzuur.

  Valeriaan (Valeriana officinalis)
  Valeriana officinalis wordt voornamelijk in Noord-Europa en Amerika gebruikt. Er zijn zo'n 250 verschillende soorten valeriana's waaronder V.wallichi (india), V.augustifolia (China en Japan), V.edulis (Mexico).
  Valeriana off. is een voorbeeld van een kruid die de rustgevende werkzaamheid ontleent aan verschillende stoffen in de plant. De belangrijkste daarvan lijken de valepotriaten en valeriaanzuur te zijn. Deze componenten worden alleen in valeriaan gevonden. Andere elementen zijn volatile olie, choline, flavonoïden, sterolen en verschillende alkaloïden. Valeriaan lijkt zijn werking voornamelijk uit te oefenen via de GABA receptoren vergelijkbaar met de werking van benzodiazepines, echter zonder bijwerkingen zoals een verminderde mentale functie en ochtendziekte.

  Magnesium
  Een tekort aan magnesium kan in het lichaam een groot aantal klachten bewerkstelligen waaronder depressie, slapeloosheid, angst, nervositeit en vermoeidheid.
  Zo is serotonine voor haar productie en functioneren afhankelijk van voldoende magnesium.

  Fabrikant:
  Ortholon B.V
  Satijnbloem 37
  3068 JP Rotterdam

  Dit product is een voedingssupplement.

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
  Buiten bereik van jonge kinderen houden.
  Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
  Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Aanbevolen dosering van Brain Relax Ortholon niet overschrijden.

   

  Brain Relax Ortholon 60vcaps

  Brain Relax Ortholon 60vcaps. Brain-Relax Ortholon ondersteunt als natuurlijke rustgever door snel innerlijke rust te brengen.

  • Prijs: € 17,95 - Niet voorradig
Product beoordelingen

  Schrijf je eigen recensie

  U recenseert: Brain Relax Ortholon 60vcaps

CMS tab

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):