AOV Aminozuren

Voor de opbouw van spierweefsel zijn AOV aminozuren van groot belang. Een aminozuur is een microvoedingsstof, waardoor het tot dezelfde categorie behoort als bijvoorbeeld vitamines en mineralen. Vooral voor onze spieren zijn deze aminozuren van belang. In totaal zijn er negen van deze zuren, die tot verschillende categorieën kunnen behoren. Hieronder kun je hier meer over lezen, en tonen we tevens het belang van AOV aminozuren.

Wat zijn AOV aminozuren?

Aminozuren zijn dus een microvoedingsstof en vormen het fundament voor de opbouw van eiwitten. Hierdoor hebben ze een grote invloed op onze spieren en de ontwikkeling hiervan, maar ook op het herstel van onze cellen en het leveren van energie. Ook als je probeert af te vallen, kunnen AOV aminozuren hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Het zijn dus veelzijdige microvoedingsstoffen die op vele processen binnen ons lichaam invloed hebben.

Aminozuren zijn er in drie categorieën. Ten eerste zijn de non-essentiële aminozuren. Deze worden niet zo genoemd omdat ze niet belangrijk zijn, maar omdat het lichaam deze zelf voldoende kan produceren. Voor deze zuren heb je dan ook geen supplementen nodig. Voor zowel essentiële als de semi-essentiële aminozuren zul je wel supplementen nodig hebben. Deze eerste categorie kan het lichaam helemaal niet zelf produceren, terwijl semi-essentiële aminozuren tot een bepaalde mate geproduceerd kunnen worden door ons lichaam.

Echter zijn deze stoffen wel van belang voor ons lichaam, vooral op de eerder genoemde gebieden (spieren, energie, cellen, vetten). Omdat we deze stoffen niet zelf kunnen produceren, moeten we ze uit andere stoffen halen. Logischerwijs is dit voedsel, maar voor een optimale inname van aminozuren kun je ook kiezen voor supplementen. AOV aminozuren kunnen je hierbij van dienst zijn. Vooral voor frequente sporters zijn dergelijke supplementen een aanrader, niet alleen voor de opbouw van spieren maar ook voor het herstel ervan. Supplementen zijn een goede aanvulling op een gebalanceerd dieet.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Menu