AOV Vetzuren

AOV vetzuren kunnen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voedingspatroon. Vaak wordt aangenomen dat vet slecht is voor de mens, en dit is ook onder vele sporters nog altijd een groot misverstand. Echter hebben wij mensen ook gewoon vet nodig. Wel is het zo dat niet elke soort vet even goed voor ons is. AOV vetzuren beschikken over de juiste vetten en kunnen een bijdrage leveren aan een gezondere levensstijl. Hieronder kun je meer lezen over wat deze vetten precies inhouden.

Waarom AOV Vetzuren onmisbaar zijn voor iedereen

Vet is er in twee varianten. Je hebt de verzadigde vetten, die niet zo goed voor je zijn in te grote kwantiteiten. Daarentegen zijn onverzadigde vetten wel goed voor je. In je bloedvaten kan cholesterol ontstaan. Soms heeft dit een aanwijsbare reden, soms niet. Cholesterol is er in veel varianten, waaronder LDL cholesterol. Een te hoge waarde hiervan binnen je bloedvaten kan op den duur leiden tot hart- en vaatziekten. Onverzadigde vetten gaan deze slechte stoffen tegen. Alleen daarom al zijn AOV vetzuren een aanrader.

Onverzadigde vetten zijn geen stof die je lichaam van nature kan produceren. Deze zul je dus op andere manieren tot je moeten nemen. Gelukkig zijn er vele soorten voeding waarin onverzadigde vetten terug te vinden zijn. Zo zijn er vele vloeibare bak- en braadproducten die beschikken over deze onverzadigde vetten. Ook in margarine vind je het terug. Maar de bekendste producten waarin onverzadigde vetten terug te vinden zijn, zijn vis en noten. Deze vetten dragen bij aan een gezonde levensstijl.

Echter is het voor vele mensen moeilijk om de wekelijks aanbevolen hoeveelheid onverzadigde vetten binnen te krijgen. Daarom zijn AOV vetzuren een goede aanvulling op een gezond en gebalanceerd dieet. Voor vegetariërs is er goed nieuws: er zijn ook supplementen met een vegetarische variant van visolie verkrijgbaar. Zo krijg je toch je aanbevolen hoeveelheid onverzadigde vetten binnen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Menu