Hulp nodig bij het bestellen? Bel 0251-700260
(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Duivelsdrek droog Zoom

Duivelsdrek droog Jacob Hooy 1000g

Wees de eerste om dit product te waarderen

Latijnse naam: Asa foetida

Beschikbaarheid: Uit voorraad

€ 43,55
Product Omschrijving

  Productdetails

  Duivelsdrek droog Jacob Hooy

  Asafoetida, asafetida, duivelsdrek, reuzenvenkel, stinkende gom, devil’s dung, stinking gum, asant, food of the gods, giant fennel, Jowani badian, hing, ting.

  Het gele, gedroogde sap (hars dus) uit de wortels en stelen van een enorme, kruidachtige plant uit de familie van de schermbloemen. Gebruikt in de keukens van het Midden Oosten en India. Het stinkt naar zwavel, maar na verhitting verdwijnt die geur en smaakt het een beetje naar prei, ui en knoflook.

  Gebruik:
  Asafoetida wordt gebruikt als smaakversterker in curries & stoofgerechten (met name die met gedroogde peulvruchten) en in pickles & chutneys. Meestal maar een snufje per gerecht en om de zwavelstank te elimineren wordt het altijd eerst even meegebakken. Asafoetida wordt hier in poedervorm verkocht (vermengd met oa rijstmeel tegen het klonteren), maar soms ook in pure brokjes. Luchtdicht nog maanden/jaren te bewaren.

  Asafoetida maakt peulvruchten en groenten beter verteerbaar. Of anders gezegd: het helpt winderigheid voorkomen. Misschien een ideetje voor de chili con carne?

   

  Duivelsdrek droog Jacob Hooy 1000g

  Duivelsdrek droog Jacob Hooy 1000g. Latijnse naam: Asa foetida

  • Prijs: € 43,55 - Niet voorradig
Product beoordelingen

  Schrijf je eigen recensie

  U recenseert: Duivelsdrek droog Jacob Hooy 1000g

CMS tab