-12%

Elke Dag 50+ capsules Vitals 60cap

30,66 Normale prijs: 34,95 (-12%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Elke Dag Senior is een zorgvuldig ontworpen multivitamine- en mineralenpreparaat speciaal voor 50+.

30,66 Normale prijs: 34,95 (-12%)

Beschrijving

Elke Dag 50+ capsules Vitals

Elke Dag 50+ is een zorgvuldig ontworpen multivitamine- en mineralenpreparaat speciaal voor 50+. De vegetarische capsules zijn gemakkelijk te slikken en eventueel te openen om de inhoud ergens doorheen te doen. Voor Elke Dag Senior Capsules Vitals wordt gebruik gemaakt van hulpstoffen uit natuurlijke bron (rijst en cassave).

Het lichaam krijgt met de jaren andere nutritionele behoeften. Zo neemt de behoefte aan ijzer en koper af. Om die reden bevat Elke Dag Senior geen ijzer en koper. Waar mannen en vrouwen op die leeftijd wél behoefte aan hebben is extra vitamine B12 en voldoende foliumzuur onder andere ter ondersteuning van geestelijke energie, het geheugen en het homocysteïnemetabolisme. Een dagdosering van twee capsules bevat dan ook 150 mcg vitamine B12, in de biologisch actieve vormen van methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd), evenals 400 mcg folaat. In deze multi wordt gebruik gemaakt van de superieure, lichaamseigen vorm van foliumzuur gebonden aan glucosaminezout (Quatrefolic®). Deze binding met glucosaminezout maakt het mogelijk om de biologisch actieve vorm stabiel te houden en zorgt voor optimale opneembaarheid. Het voordeel van deze lichaamseigen vormen van B12 en foliumzuur is dat ze direct door het lichaam gebruikt kunnen worden en niet omgezet hoeven te worden.

Vitamine K speelt een zeer belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en is daarom belangrijk als ingrediënt in een multi voor 50+. Elke Dag Senior bevat maar liefst 40 mcg vitamine K2 (per twee capsules), dat effectiever is dan vitamine K1.

Zo is ook vitamine D van belang voor de botten. Maar vitamine D heeft een veel breder werkterrein en heeft ook een gunstige invloed op onder andere de weerstand, de spierfunctie en de normale celdeling. Gezien het grote belang en de vele gunstige eigenschappen van vitamine D, bevat een dagdosering van twee capsules daarom een hoge dosering van 25 mcg vitamine D3.

Elke Dag Senior bevat vitamine A, vitamine B2 en zink die helpen om scherp te kunnen blijven zien.

Aan deze multi zijn nog enkele andere bijzondere nutriënten toegevoegd, namelijk silicium, borium, luteïne, zeaxanthine, co-enzym Q10, alfaliponzuur en pterostilbeen.

Silicium is een mineraal dat o.a. veel voorkomt in het skelet, de pezen en kraakbeen. Met de jaren hebben mensen wat meer moeite om silicium uit voeding om te zetten in een vorm die het lichaam kan gebruiken. Borium is een mineraal dat een samenwerking heeft met calcium. Luteïne en zeaxanthine zijn twee plantaardige carotenoïden die zich onder andere in ons oog bevinden. Vooral in de gele vlek (ook wel ‘macula lutea’ genoemd) in het netvlies. Co-enzym Q10 en alfaliponzuur zijn twee moleculen die zich bevinden in de mitochondriën van elke cel in het lichaam.

Tot slot bevat Elke Dag Senior het zuivere pterostilbeen (pTeroPure®), dat van nature voorkomt in blauwe bessen. Pterostilbeen wordt ook wel de nieuwe generatie resveratrol genoemd, vanwege de veel betere biologische beschikbaarheid.

Samenstelling per 2 capsules: (dagdosering) % ADH
Bètacaroteen (uit Dunaliella salina) 3 mg
(is omgerekend naar vit. A 250mcg-RE 31%)
Vitamine A (retinylacetaat) 250 mcg-RE 31%
Vitamine B1 (thiamine-HCl) 11 mg 1000%
Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat) 14 mg 1000%
Vitamine B3 (niacinamide) 40 mg 250%
Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat). 30 mg 500%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5’-fosfaat). 7 mg 500%
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®*) 400 mcg 200%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine) 150 mcg 6000%
Biotine 100 mcg 200%
Choline (bitartraat) 25 mg
Inositol 25 mg
PABA 10 mg
Vitamine C (calcium- en magnesiumascorbaat) 100 mg 125%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 mcg 500%
Vitamine E (d-alfatocoferylacetaat, 72 ie) 67 mg-TE 558%
Gemengde tocoferolen (beta, gamma, delta) 15 mg
Vitamine K2 (menaquinon-7) 40 mcg 53%
Calcium (citraat, ascorbaat) 30 mg 4%
Chroom (picolinaat) 40 mcg 100%
Jodium (kaliumjodide) 75 mcg 50%
Magnesium (citraat, ascorbaat) 30 mg 8 %
Mangaan (citraat) 1,5 mg 75 %
Molybdeen (natriummolybdaat) 50 mcg 100%
Selenium (l-selenomethionine) 69 mcg 125%
Zink (citraat) 15 mg 150%
Silicium (uit Bamboe) 15 mg
Borium (natriumboraat) 1 mg
Citrusbioflavonoïdencomplex (35%) 20 mg
Luteïne (uit Calendula officinalis) 10 mg
Zeaxanthine (uit Tagetes erecta) 2 mg
Co-enzym Q10 (natuurlijk, ubiquinone) 40 mg
Alfaliponzuur (R/S-vorm) 25 mg
Pterostilbeen (pTeroPure®**) 25 mg

*  Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.
** pTeroPure® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van ChromaDex Inc.

Ingredienten Elke dag 50+ capsules Vitals 

Vitaminen, mineralen, antiklontermiddelen: rijstconcentraat, leucine, vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), luteïne, cholinebitartraat, gemengde tocoferolen, Dunaliella salina, Q10, zeaxanthine, citrusbioflavonoïdencomplex, alfaliponzuur, inositol, pterostilbeen, PABA.

Gebruik Elke dag 50+ capsules Vitals

1-2 capsules per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.
Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

Vitals levert specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen en we delen kennis over de werkzaamheid van voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven. Onze focus ligt hierbij op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig anderen adviseren over natuurlijke gezondheidsproducten. Uitgebreide informatie, goede service, snelle levering en het tijdig en compleet beantwoorden van (technische) vragen behoren tot onze topprioriteit.

In ons assortiment staan de dosering, opneembaarheid en werkzaamheid van de ingrediënten centraal. In de zoektocht naar nieuwe producten ligt het accent altijd op de onderbouwing van het beoogde effect. Deze onderbouwing vormt een cruciaal onderdeel van de kennis die wij ter beschikking stellen.

Vanuit onze zelfstandige en onafhankelijke positie zijn wij in staat om grondstoffen en leveranciers te selecteren die aan deze strenge normen voldoen. Het belangrijkste criterium voor supplementen is natuurlijk resultaat. Daarom hecht Vitals het grootste belang aan de puurheid en werkzaamheid van haar producten.

Fabrikant:
Vitals Pieter Lieftinckweg 29 1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Aanbevolen dosering van Elke dag senior capsules Vitals niet overschrijden.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Menu