-29%

AOV 1108 Andohadin 60cap

19,90 Normale prijs: 27,90 (-29%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace. Let op: Door de grote vraag wegens het coronavirus is de levering met ongeveer 2 dagen is vertraagd

AOV 1108 Andohadin is met name bedoeld voor kinderen die vaak prikkelbaar en snel geïrriteerd zijn en moeite hebben om zich te concentreren. 

Artikelnummer: 729522 Categories: , , , ,

Veilig online betalen met

iDeal Klarna PayPal Sofort Bancontact

19,90 Normale prijs: 27,90 (-29%)

  Gratis retourneren

Beschrijving

AOV 1108 Andohadin

Productinformatie 1108 Andohadin AOV:

 • Combinatie van vitaminen, mineralen en kruiden.
 • Met B-vitamines die bijdragen aan een normale energiehuishouding.
 • Gunstig voor het concentratievermogen (ginkgo biloba, vitamine B1, B3, B6 en B12).
 • Zink en vitamine B5 ondersteunen bij drukke en spannende tijden.

AOV 1108 Andohadin is een supplement dat, doordat het vitamine B1, B2, B3, B6, B12, magnesium en koper bevat, bij kan dragen aan een normale energiehuishouding en een normale werking van de zenuwen. Ook zijn magnesium, vitamine B1, B3, B6, B12 gunstig voor het concentratievermogen, leervermogen en geheugen. Zink en vitamine B5 ondersteunen bij drukke werkzaamheden en in spannende tijden. 

Met name bedoeld voor kinderen die vaak prikkelbaar en snel geïrriteerd zijn en moeite hebben om zich te concentreren. Andohadin® kan worden gebruikt om de hersenfuncties te helpen verbeteren, voor een goede gemoedstoestand (gedrag), bij moeite om te concentreren en/of voor ontspanning bij innerlijke onrust.

Samenstelling per capsule  AOV 1108 Andohadin

 • Vitamine B1 (thiamine) 0,5 mg
 • Vitamine B2 (riboflavine) 0,5 mg
 • Vitamine B3 (nicotinamide) 5 mg
 • Vitamine B5 (calcium pantothenaat) 8,2 mg
  bevat 7,5 mg pantotheenzuur
 • Pyridoxaal-5-fosfaat 2,5 mg
  in vitamine B6-activiteit (pyridoxine base) 1,67 mg
 • Vitamine B12 (cyanocobalamine) 75 mcg
 • Vitamine E (d-alfa tocoferyl acetaat) 5 mg
 • Calcium AC (elementair) 15 mg
 • Magnesium AC (elementair) 50 mg
 • GTF-chroom (elementair) 12,5 mcg
 • Zink citraat (elementair) 2,5 mg
 • Koper AC (elementair) 2,5 mcg
 • DMAE 5 mg
 • Dimethylglycine (DMG) 15 mg
 • Gestandaardiseerd druivenpitten-extract 5 mg
  (95% proanthocyanidinen)
 • Quercetine 2,5 mg
 • Fosfatidylcholine 20 mg
 • Acetyl-l-carnitine 37,5 mg
 • Taurine 25 mg
 • L-tyrosine 25 mg
 • 5-hydroxy-l-tryptofaan 37,5 mg
 • L-glutamine 50 mg
 • Ginkgo biloba-extract 7,5 mg
  (gestand. 24% ginkgosiden)
 • Amerikaanse ginseng-extract 25 mg

Eigenschappen AOV 1108 Andohadin

De gunstige eigenschappen van Andohadin® ten aanzien van de hersenstofwisseling worden vooral toegeschreven aan de synergie van de opgenomen stoffen in deze formule.

Vitamine B1 (thiamine) is van belang voor onder meer een optimale werking van het zenuwstelsel en is goed voor het concentratievermogen. Vitamine B2 (riboflavine) bevordert een goede gemoedstoestand. Vitamine B3 (nicotinamide) is belangrijk voor onder meer het zenuwstelsel. Deze vitamine zorgt voor een optimale membraansouplesse, hetgeen goed is voor de doorbloeding en dus voor een doelmatig zuurstoftransport naar de hersenen. Vitamine B5 (calcium pantothenaat) is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor de bijnieren in relatie tot de aanmaak van stressgerelateerde hormonen, zoals adrenaline en cortisol. Pyridoxaal-5-fosfaat (vitamine B6) bevordert het op peil houden van de serotoninespiegel in het bloed, en daarmee een goede gemoedstoestand. Vitamine B12 is gunstig voor een goede hersenstofwisseling.

Doordat vitamine E (d-alfa tocoferyl acetaat) vetoplosbaar is, is het één van de belangrijkste anti-oxidanten in de hersenstofwisseling.

DMG (dimethyl glycine) optimaliseert het rendement van het zuurstofgebruik door onder meer hersencellen.

GTF-chroom is een vorm van chroom die zonder verdere omzetting direct door het lichaam kan worden gebruikt in de stofwisseling. Chroom bevordert samen met insuline een goede vertering van koolhydraten.

DMAE is een stof die van nature in de hersenen voorkomt. DMAE wordt omgezet in choline, een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine, die belangrijk is voor uiteenlopende functies, met name op het gebied van leerprestaties, voor verbetering van het geheugen, meer geestelijke energie, een goede gemoedstoestand, meer energie en een goede nachtrust.

Calcium beschikt over gunstige eigenschappen voor rusteloze kinderen en volwassenen. Koper beschikt over gunstige eigenschappen ten aanzien van de energiestofwisseling (component van cytochroom-c) en de ijzeropname. Magnesium is in de formule opgenomen om verzekerd te zijn van voldoende inname van dit mineraal. Magnesium is rustgevend en opbeurend bij kinderen en volwassenen die prikkelbaar, snel geïrriteerd of neerslachtig zijn. Zink vervult diverse functies in de hersenen, onder andere bij de stofwisseling van neuronen en bij de interneuronale prikkeloverdracht. Voldoende inname van zink bevordert de eetlust, helpt bij vermoeidheid, heeft een opbeurende invloed en helpt leerprestaties te verbeteren.

Proanthocyanidinen zijn belangrijke radicalenvangers in onder meer hersenweefsel en spelen een belangrijke rol ten aanzien van cognitieve functies. Ze verbeteren onder meer de leerprestaties.

Quercetine heeft gunstige eigenschappen ten aanzien van de gevoeligheid voor histamine en het vrijkomen van histamine uit mestcellen en basofiele granulocyten.

Fosfatidylcholine is een voorloperstof voor de vorming van acetylcholine en verbetert het geheugen.

Acetyl-l-carnitine (ALC) bevordert de vorming van ATP uit langketenige vetzuren, doordat het voor deze vetzuren als transporteur naar de mitochondria dient. ALC is tevens van belang voor het zenuwstelsel.

Taurine beschermt als anti-oxidant hersen- en zenuwcellen tegen vrije radicalen.

Het aminozuur l-tyrosine is een voorloperstof van de catecholamines dopamine, norepinefrine, epinefrine, adrenaline en noradrenaline, en daarnaast dient het als een belangrijke voedingsstof bij de aanmaak van schildklierhormonen. Een aantal van de in de Andohadin® voorkomende stoffen dient als cofactor voor l-tyrosine, zoals vitamine B3, B6 en B12, en koper.

5-Hydroxy-l-tryptofaan (5HT) is de biologisch actieve vorm van l-tryptofaan en fungeert als zodanig als voorloperstof van de neurotransmitter serotonine. Het heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie en de gemoedstoestand en is tevens in staat de eetlust te remmen.

L-glutamine wordt in de hersenen omgezet in glutaminezuur dat, naast glucose, als een brandstof voor de hersenen kan dienen. Glutaminezuur zelf dient weer als voorloper van de vorming van glutamaat en GABA (gamma-amino boterzuur). Dit zijn respectievelijk stimulerende en remmende neurotransmitters van het centrale zenuwstelsel. GABA heeft op zichzelf een rustgevend effect op rusteloze beweeglijkheid en op malende gedachten die met name voor het slapengaan kunnen opspelen. Het bevordert de geestelijke alertheid en houdt de geest helder.

Ginkgo biloba-extract is een anti-oxidant voor de hersenen. Het heeft een goede invloed op de bloedcirculatie in de hersenen en zorgt voor een doelmatig zuurstoftransport naar de hersenen, hetgeen het aandachtsvermogen, de mentale alertheid, de stemming, het geheugen en de concentratie bevordert.

De wortel van de Panax Ginseng quinquefolium bezit positieve eigenschappen bij stress-situaties, bevordert het concentratie- en reactievermogen, en een goede gemoedstoestand. Bovendien is Panax Ginseng gunstig voor de bloeddruk en zorgt voor een normale hormoonhuishouding.

Richtlijndosering en gebruik  AOV 1108 Andohadin

2 x daags 1 capsule bij kinderen van 4· jaar, 2 x daags 1³ capsules bij kinderen van 8±4 jaar, 3 x daags 1³ capsules bij kinderen en volwassenen vanaf 15 jaar, tenzij anders geadviseerd door een deskundige.

Op een lege maag innemen, bijvoorbeeld een half uur voor het ontbijt, de lunch of het avondeten, danwel een half uur voor het slapengaan. Zoveel mogelijk over de dag verdelen.

Indien klachten (maagdarmproblemen) optreden door inname op lege maag en deze niet na een aantal dagen afnemen, dan Andohadin® bij of direct na een maaltijd innemen.

Waarschuwing

Andohadin® bevat l-tyrosine en (5-hydroxy-)l-tryptofaan en mag derhalve niet worden gebruikt door mensen die worden behandeld met MAO-remmers, aangezien deze medicijnen de normale enzymatische afbraak van catecholaminen beperken. Verder wordt Andohadin ® afgeraden bij gebruik van antidepressiva, behorend tot de zgn. SSRI-groep. Bij twijfel een arts raadplegen.

Veiligheid

1108 Andohadin AOV is een veilig voedingssupplement. Ook van het gebruik van hoeveelheden die hoger zijn dan de richtlijndosering zijn geen schadelijke bijwerkingen bekend.

Verpakking en bewaring 1108 Andohadin AOV

Verpakkingen van 60 (N138) en 180 (N138-2) capsules.
Bij voorkeur op een koele en droge plaats bewaren.
Andohadin® vormt de basis van een breder pakket aan maatregelen ter ondersteuning van de hersenstofwisseling.

Doseringsschema

Kinderen 4-7 jaar:

 • N138 Andohadin®: 2 x dgs. 1 caps.
 • 8855 Ortho-Basis junior: 1 x dgs 1 kauwtabl.
  (multi-vit./min.)
 • 8802 C-Perfect: 1 x dgs. 1 tabl.
  (calc./magn. ascorbaat)
 • 8865 Omega 36: 3 x dgs. 2 caps.
  (EPA/DHA/GLA)
  na 12 weken: 2-3 x dgs. 1 caps.

Kinderen 8-14 jaar:

 • N138 Andohadin®: 2 x dgs. 1-2 caps.
 • 8855 Ortho-Basis junior: 1 x dgs 1 kauwtabl.
  (multi-vit./min.)
 • 8802 C-Perfect: 1-3 x dgs. 1 tabl.
  (calc./magn. ascorbaat)
 • 8865 Omega 36: 3 x dgs. 2-3 caps.
  (EPA/DHA/GLA)
  na 12 weken: 3 x dgs. 1-2 caps.

Kinderen/volwassenen v.a. 15 jaar:

 • N138 Andohadin®: 2x dgs. 1-3 caps.
 • 8801 Ortho-Basis: 3x dgs 1 tabl.
  (multi-vit./min.)
 • 8802 C-Perfect: 3 x dgs. 1-2 tabl.
  (calc./magn. ascorbaat)
 • 8865 Omega 36: 3 x dgs. 4 caps.
  (EPA/DHA/GLA)
  na 12 weken: 3 x dgs. 1-3 caps.

De natuur geeft ons de ingrediënten voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Dat is de kracht van de natuur. En van AOV. Want AOV gebruikt in de producten alleen vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. De vitamines en mineralen in de producten van AOV hebben een zo natuurlijk mogelijke vorm, zodat het lichaam deze makkelijker herkent en opneemt.

AOV gebruikt alleen die stoffen in de supplementen die het lichaam kan gebruiken. Zo bevatten de natuurlijke supplementen geen kunstmatige additieven en zijn vrij van lactose, fructose, gluten en gangbare allergenen. Mocht het toch nodig zijn om iets toe te voegen dan wordt dit duidelijk op het etiket vermeld. 

Fabrikant:
AOV
Wormerweg 1
1311XA Almere

Dit product is een voedingssupplement.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Aanbevolen dosering van AOV 1108 Andohadin niet overschrijden.

 

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Menu

1108 Andohadin® AOV

AOV 1108 Andohadin 60cap

19,90 Normale prijs: 27,90 (-29%)

In winkelmand