Hamameliszalf Vogel 30g

6,99

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Hamameliszalf bij aambeien (zonder bloedverlies).

Vergelijk
Artikelnummer: 106777 Categories: , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact

6,99

Gratis retourneren

Beschrijving

Hamameliszalf Vogel

Hamameliszalf bij aambeien (zonder bloedverlies).

Aambeien (hemorroïden), een vervelende kwaal op een vervelende plek: de anus. Zou het daarom zijn dat maar weinig mensen openhartig over aambeien durven te praten? Best vreemd, als u weet dat 50% van alle Nederlanders toch echt een keertje met aambeien te maken krijgt.

Niemand hoeft zich hiervoor te schamen, toch doen we dat stiekem wel. Daarom geven we u hier in alle openheid informatie over deze veelvoorkomende uitstulpingkjes in de anus.

Aambeien zijn zwellichamen (weefsels met bloedvaten) die de anus lucht- en lekdicht afsluiten. Iedereen heeft ze dus! Wanneer deze zwellichamen regelmatig onder hoge druk komen te staan, bijvoorbeeld door verstopping of hard persen tijdens de stoelgang, loopt de druk in de bloedvaten hoog op.

De aambeien kunnen dan gaan opzetten en op z’n minst jeuk en een branderig gevoel rond de anus geven. In de volksmond spreken we dan pas van een aambei. Aambeien kunnen vervelende klachten geven zoals jeuk en pijn.

En bovendien kunnen ze bloeden, bijvoorbeeld als je ontlasting hebt gehad. In dit artikel lees je meer over de klachten de behandeling en de verschillende typen aambeien die er zijn.

Tips bij aambeien
Als u aambeien heeft is het belangrijk te letten op de volgende tips die gericht zijn op het soepel houden van de ontlasting:

Eet voldoende vezels: denk aan groenten fruit en volkorenproducten; Drink ook voldoende: zo’n anderhalf tot twee liter per dag;
Zorg dat je voldoende beweegt op een dag. Dit zorgt ervoor dat de darmen ook goed in beweging blijven.

Wacht niet met het bezoeken van het toilet als u voelt dat u aandrang heeft. Langer wachten zorgt ervoor dat meer vocht aan de ontlasting onttrokken wordt, waardoor deze minder soepel wordt. Verder kunt u een aantal dingen doen om uw klachten van de aambeien te verminderen:

Pers niet te hard. Persen zorgt voor onnodig veel druk op de zwellichamen in de anus en kan aambeien verergeren of doen ontstaan;
Gebruik vochtig toiletpapier. Dat is verzachtend voor de anus en voelt niet zo ruw aan. Zeker wanneer de anus bloed kan dit prettig zijn. Gebruik geen zeep, dat kan de jeuk of irritatie alleen maar erger maken;

Duw de uitstulpingen aan de anus voorzichtig terug naar binnen, dit kan de pijn verlichten;
Een warm bad helpt soms ook tegen jeuk en irritatie aan aambeien.

Geneesmiddel – RVG 00748 UAD

Samenstelling Hamameliszalf Vogel
Bevat Hamamelis virginiana 8,7%, Hypericum perforatum 4,2%, Echinacea purpurea 2,8%, Tritici aestivi oleum 1,7%, Petrolatum, Adeps lanae en Cera flava. De zalfbasis bevat wolvet.

Gebruik Hamameliszalf Vogel
Na de stoelgang de anus met koud water wassen, zorgvuldig afdrogen, zalf aanbrengen.
Bij het aanhouden van de klachten is het verstandig een arts te raadplegen.
Buiten bereik en zicht van kinderen houden.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Fabrikant:
Biohorma BV
J.P. Broekhovenstraat 16
8081 HC Elburg
08-2015

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Menu

Hamameliszalf

Hamameliszalf Vogel 30g