II huidfijn Uitwendig Luvos 950g

9,99

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Luvos Heilaarde 2 Huidfijn

Vergelijk
Artikelnummer: 108815 Categories: , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact In3

9,99

  Gratis retourneren

Beschrijving

Luvos Heilaarde 2 Huidfijn poeder – Medisch hulpmiddel
 
Luvos II huidfijn voor uitwendig gebruik. Ter ondersteuning van de behandeling van acne, huidklachten, spier- en gewrichtsklachten en ontstekingen.
 
Door de bijzondere, minerale structuur bindt Luvos Heilaarde vet, talg, wondafscheidingen en andere vloeistoffen, evenals de bacteriën en stoffen die daarin in opgeloste of niet-opgeloste vorm aanwezig zijn. Dit zorgt voor de intensieve werking op de huid.
 
De merkbare dieptewerking verbetert de doorbloeding, stimuleert de stofwisseling en ondersteunt de wondgenezing.
 
Spier- en gewrichtsklachten, evenals ontstekingen met pijn en opgezet weefsel verminderen. Ook dieper gelegen weefsel wordt op een weldadige manier verwarmd.
 
– Ter ondersteuning van de behandeling van acne, huidklachten, spier- en gewrichtsklachten en ontstekingen.
– Door de bijzondere, minerale structuur bindt Luvos Heilaarde vet, talg, wondafscheidingen en andere vloeistoffen, evenals de bacteriën en stoffen die daarin in opgeloste of niet-opgeloste vorm aanwezig zijn. Dit zorgt voor de intensieve werking op de huid.
– De merkbare dieptewerking verbetert de doorbloeding, stimuleert de stofwisseling en ondersteunt de wondgenezing.
– Spier- en gewrichtsklachten, evenals ontstekingen met pijn en opgezet weefsel verminderen.
Ook dieper gelegen weefsel worden op een weldadige manier verwarmd.
 
Ingredienten

Werkzame stof: Heilaarde
Luvos Heilaarde heeft een bijzondere samenstelling door de natuurzuivere mineralen en sporenelementen. Luvos Heilaarde bevat geen chemische of andere toevoegingen.
 
Luvos Löss bevat de mineralen silicaat, kalkspaat, drielaagse kleimineralen, veldspaat en dolomiet, met calcium, ijzer, magnesium en andere elementen. Als mineraal natuurproduct is Luvos Heilaarde vrij van toevoegingen en volkomen vrij van dierlijk materiaal.
 
Gebruik

Poeder voor uitwendig gebruik.
 
Aanwijzingen voor het bereiden van een pasta van Heilaarde:
Roer in een schaal 7 delen Luvos Heilaarde en 3 delen water door elkaar tot een crèmige pasta.
 
Toepassing bij huidklachten:
Acne, pukkels of een vettige, onzuivere en snel ontstekende huid
Breng het verse pastamengsel op het gezicht en de hals aan, waarbij u ogen en lippen vrijlaat. Na ca. 20 tot 30 minuten is uw gezichtsmasker droog. Als u de pasta dikker opbrengt (wat de aanzuigende werking bij het drogen versterkt), duurt het iets langer voor het masker droog is. De voltooiing van het droogproces herkent u aan het ontstaan van een egale, gele kleur zonder donkere (restvocht-)vlekken.
In het geval van een bijzonder gevoelige huid kan het masker al voor de volledige droging worden verwijderd. Bij een zeer vette of schilferige huid moet u het gezichsmasker eerst 2 à 3 keer per week toepassen, later is 1 masker per week voldoende. Neem het masker met lauw water af. U kunt het afnemen ook combineren met een effectieve peeling. Het na gebruik optredende gevoel van spanning in de huid komt voort uit het werkingsprincipe van de heilaarde en zal vanzelf verdwijnen.
 
Peeling:
Wrijf het gezichtsmasker ter verwijdering van afgestorven huidschilfers met de hand of een doek zachtjes van de huid. Bijzonder praktisch is het gebruiksklare Luvos Heilaarde gezichsmasker in een sachet, met vochtinbrengende jojobaolie.
 
Eczeem, huiduitslag en allergie, neurodermitis en psoriasis:
Met Luvos Heilaarde wordt een zachte, verkoelende omslag aangelegd (zie: 'Correct inwikkelen'). Doel van de behandeling is verlichting van jeuk en het voorzichtig losweken van de schilfers. Bovendien bindt de Heilaarde ziektekiemen en de lipidelaag, inclusief zijn ontstekingsbevorderende substanties. Luvos Heilaarde remt ook de vorming van afscheiding en het bloeden onder de afgeweekte schilfers en bevordert de normale wondgenezing. Na drogen wordt de Heilaarde met water afgespoeld. Daarbij worden schilfers voorzichtig losgeweekt. Met haar veelzijdige werking bevordert de heilaarde het evenwicht op de huid en de genezing van psoriasis. Luvos Heilaarde is niet alleen geschikt voor de behandeling van reeds aanwezige schilferachtige plekken, maar verzacht ook eventuele nieuwe aanvallen, indien de betreffende huidgedeelten vroegtijdig worden behandeld.
 
Cellulitis
Bij cellulitis ontslakken lichaamspakkingen met Luvos Heilaarde het weefsel (zie: 'Correct inwikkelen') en maken het strakker. Laat de omslagen ca. 20-30 minuten op de betreffende plaatsen zitten. Vervolgens de heilaarde met een doek afwrijven en eventuele resten met schoon water afspoelen.
De omslagen stimuleren de doorbloeding op de betreffende plaatsen en activeren de stofwisseling. De huid gaat er zichtbaar beter uitzien. Pas de omslagen regelmatig toe (ca. 2 tot 3 maal per week).
 
Toepassing in geval van ontstekingen:
Luvos Heilaarde wordt direct op wondoppervlakken en ontstekingen opgebracht als zalfachtige pasta. Dit betreft o.a. verbrandingen, zonnnebrand, insectenbeten, oppervlakkige aderontstekingen (bijv. spataderen) en ontstekingen van de lymfevaten. Cytotoxinen (celgif), bacteriën en afbraakproducten worden aan de heilaarde gebonden, wat de wondgenezing bevordert. Door het aanzuigende effect worden ook de onder de wond gelegen weefsels gereinigd. In principe geldt dat hoe groter het te behandelen oppervlak, des te dunner de heilaardepasta moet worden opgebracht: op grotere oppervlakken ter dikte van een potlood, op kleinere oppervlakken een vingerdikte.
De plaats wordt omwikkeld met een vochtige omslag en met een droge doek afgedekt (zie: 'Correct inwikkelen'). Bij bloedende of vochtafscheidende wonden wordt droog heilaardepoeder opgebracht. Door het grote oppervlak van de heilaardedeeltjes wordt de bloeding snel gestelpt en wondvocht snel geabsorbeerd. Nattende wonden drogen gemakkelijker, de wondgenezing wordt gestimuleerd. U hoeft niet bang te zijn dat er 'aarde' in de wond komt: de fijnkorrelige heilaarde vormt geen voedingsbodem voor ziekteverwekkers.
 
Mond- en keelspoelingen, kompressen voor het tandvlees
Roer een eetlepel Luvos Heilaarde door een half glas lauw water – of beter nog – kamillethee. Spoel of gorgel meerdere keren per dag gedurende enkele dagen, tot de klachten afnemen.
U kunt ook een pasta van Luvos Heilaarde en lauwe kamillethee maken, die u dik op het tandvlees, dan wel het mondslijmvlies opbrengt. Opmerking voor dragers van prothesen: spoel de mondholte grondig met lauw water of kamillethee voordat u de prothese terugplaatst.
 
Toepassing bij spier- en gewrichtsklachten
'Koude' toepassing vindt plaats bij acute ontstekingsklachten zoals artritis of kneuzingen en verstuikingen (sportletsel).
Door de koudeprikkel en de druk van vochtige heilaarde-pap op de behandelde plaats, worden de bloedvaten samengedrukt en neemt de spierspanning af. De stofwisseling in het betreffende weefsel gaat trager verlopen, ontstekingsprocessen worden gedempt en pijn neemt snel af. Zelfs de meest pijnlijke zwellingen nemen geleidelijk af. bij het drogen van de heilaarde-pap treedt een aanzienlijke aanzuigende werking op. Bij letsels ontstaat uitvloeiing van vocht uit weefsel. De van binnen naar buiten berichte vloeistofstroming verwijdert overtollige weefselvloeistof. Er ontstaat een aangename opwarming van de dieper gelegen weefsels, zodat de genezende warmte ook van binnen zijn werk kan doen.
 
'Warme' toepassing vindt voornamelijk plaats bij langzaam voortschrijdende degeneratieve klachten zoals artrose. Er treedt dan een betere doorbloeding van de spieren op, waardoor de kramptoestand verdwijnt, wat zeer aangenaam gevonden wordt.
 
Correct inwikkelen
In principe geldt dat hoe groter het te behandelen oppervlak, des te dunner de heilaardepasta moet worden opgebracht: op grotere oppervlakken ter dikte van een potlood, op kleinere oppervlakken een vingerdikte.
Luchtdoorlatende linnen en katoenen doeken zijn geschikt om als omslag te gebruiken, mets ze voorafgaand aan de behandeling in water gedompeld zijn en daarna uitgewrongen. De heilaardepasta wordt direct op de te behandelen plaats opgebracht en met de vochtige omslag omwikkeld.
In plaats hiervan kan de pasta ook op de doek worden aangebracht, die dan vervolgens rond het betreffende deel van het lichaam wordt gewikkeld.
Over de omslag heen wordt een grotere, droge en eveneens luchtdoorlatende linnen of katoenen doek gelegd. Zet deze doek vast met veiligheidsspelden. Daarbij moet er rekening mee worden gehouden dat bij toepassing van heilaarde – in het bijzonder op lichtgekleurd textiel – bruine verkleuringen kunnen ontstaan die niet uitwasbaar zijn.
 
Gebruiksduur van omslagen
Bij koude toepassingen wordt de omslag weer afgenomen zodra de behandelde persoon een gevoel van warmte ervaart. Warme omslagen wroden afgenomen nadat ze geheel ingedroogd zijn, zodat ze over een langere periode hun dieptewerking kunnen uitoefenen, wat afhankelijk van de grootte van het oppervlak maximaal twee uur kan duren.
 
Toepassing bij de verzorging van huid en haren
Luvos Heilaarde Baden
Baden met Luvos Heilaarde stimuleren de doorbloeding van de huid, voorzien de huid van mineralen, verlichten jeuk en hebben een deodoriserende werking. Om een bad aan te maken schept u Luvos Heilaarde met een lepel in het stromende badwater. Gebruik voor een vol bad 8 tot 10 eetlepels (meer indien nodig). Kies een aangename watertemperatuur. Vanwege de intensieve wisselwerking tussen heilaarde en de huid moet u niet langer dan 15 tot 20 minuten baden. Na het bad doucht u zich met lauw of koud water, daarna wrijft u zich stevig droog. Dit heeft een bijkomend stimulerend effect op de doorbloeding.
 
U kunt de heilaarde ook op de huid laten indrogen. Dit vesterkt de aanvoer van mineralen en sporenelementen naar de huid nog extra. Rust 15 minuten en spoel u daarna onder de douche af. Voordat u een douche neemt, kunt u afgestorven huidschilfers met uw handen of – een behoedzamere methode – met een vochtige doek van uw huid wrijven (peeling). Een bad met heilaarde kan ook als deelbad worden uitgevoerd. Gebruik hiertoe een navenant kleinere hoeveelheid heilaarde. Voor een zitbad gebruikt u 5 eetlepels heilaarde, voor arm- of voetbaden komt het vermogen van Luvos Heilaarde tot uitdrukking om ook zweetbestanddelen (vrije vetzuren, bacteriën e.d.) te binden.
Het afwrijven van opgedroogde heilaarde is een weldoende massage voor gestreste voeten en verbetert de doorbloeding. U kunt 2 tot 3 keer per week een volledig bad met Luvos Heilaarde nemen, zolang geen problemen met de bloedsomloop optreden.
Deelbaden kunt u zo veel en zo vaak nemen als u wilt. Na het baden moet de badkuip met een reinigingsmiddel goed worden uitgespoeld, zodat geen afzettingen van heilaarde ontstaan. Heilaarde vormt geen klonten en kan gemakkelijk worden weggespoeld.
 
Haarverzorging
Luvos Heilaarde bindt overtollige talg op de hoofdhuid, opent verstopte en verhoornde poriën en werkt daarmee de vorming van schilfers op een natuurlijke manier tegen. Wassen met Luvos Heilaarde, zonder chemische of andere toevoegingen, geeft vettig haar zijn natuurlijke glans en volheid terug.
Een bijzonder intensieve werking gaat uit van een papje van heilaarde, dat u in het haar en de hoofdhuid moet inmasseren. Was uw haar met lauw water dat met heilaarde is aangelengd (1 eetlepel heilaarde per liter water). Als u niet gelijktijdig een shampoo gebruikt, heeft de heilaarde meer effect.
Bij erg vet haar laat u de heilaarde 15 tot 20 minuten inwerken, voordat u de haren uitspoelt. Spoel het haar met schoon water uit. Voor behandeling van de hoofdhuid bereidt u een dun papje van heilaarde (roer 5 eetlepels Luvos Heilaarde door 10 eetlepels water of afkooksel van kamille of valkruid (arnica)) en breng dit op terwijl u het licht inmasseert. Omwikkel het haar met een handdoek en rust vervolgens 15 minuten.
Spoel daarna de haren met schoon water grondig uit. Erg vet haar in combinatie met een schilferige en jeukende hoofdhuid moet om te beginnen 2 tot 3 keer per week worden behandeld. De behandelfrequentie hangt van de toestand van het haar af. Nadat de toestand genormaliseerd is, is een frequentie van een keer per week voldoende.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Menu