-35%

Orthica Dino Orthiflor 70gr

25,89 Normale prijs: 39,85 (-35%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Orthica Dino Orthiflor is voor gebruik vanaf het moment van bijvoeden of na gebruik van Orthiflor Start.

Vergelijk
Artikelnummer: 548724 Categories: , , , , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact In3

25,89 Normale prijs: 39,85 (-35%)

  Gratis retourneren

Beschrijving

Orthica Dino Orthiflor

Probioticum voor de opbouw van een evenwichtige darmflora. Orthica Dino Orthiflor is voor gebruik vanaf het moment van bijvoeden of na gebruik van Orthiflor Start tot de leeftijd van ongeveer zes jaar. Dino Orthiflor bevat een probioticamix met zes verschillende bacteriestammen en is het kinderproduct in de Orthiflor-serie.

In Dino Orthiflor overheersen de bifidobacteriën, die in het darmkanaal van kinderen te vinden zijn, zoals B. infantis, B. bifidum en B.longum. Deze zorgen voor een hoge zuurgraad in de darmen.

Dino Orthiflor bevat daarnaast lactococcen en lactobacillen. Lacto-coccus lactis is een veel toegepaste bacterie die verzurend werkt, hetgeen zeer wenselijk is bij kinderen. Lactococcen zijn zuurstoftolerant en vooral in het begin van de darmen actief. Zo wordt het hele traject van de darm bestreken.

Dino Orthiflor is een voedingssupplement uit de lijn van Orthica, die al dertig jaar producten op basis van wetenschappelijke inzichten ontwikkelt. Elk supplement is optimaal gedoseerd voor een bepaalde leeftijd. Dino Orthiflor is speciaal afgestemd op de darmflora van jonge kinderen. De probioticamix bevat zes verschillende bacteriestammen waarvan de werking onomstotelijk is aangetoond. Dino Orthiflor is geschikt vanaf het moment van bijvoeden tot de leeftijd van zes jaar.

De effecten van Orthica Dino Orthiflor

De huidige Westerse eetgewoonten leiden ertoe dat kinderen vaak te weinig goede bacteriën binnenkrijgen, terwijl deze juist zo belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. Met Dino Orthiflor kun je dit tekort aanvullen om zo een evenwichtige darmflora op te bouwen. Dit houdt in dat de goede en de minder goede micro-organismen in je darmen in balans zijn. De goede bacteriën zijn van belang voor de spijsvertering en de stoelgang. Een gezonde darmflora zorgt er daarnaast ook voor dat de weerstand toeneemt. De sterkte van je immuunsysteem wordt namelijk grotendeels door je darmgezondheid bepaald.

Het gebruik van Orthica Dino Orthiflor

Je kunt Dino Orthiflor gaan gebruik vanaf het moment van bijvoeden, tot een leeftijd van zes jaar. De aanbevolen dosering is twee gram per dag, wat neerkomt op anderhalf maatschepje. Het poeder voeg je toe aan een glas lauw water, maar het is ook mogelijk om het voedingssupplement door de melk, yoghurtdrank of wat limonade te roeren. Het is van belang dat deze dranken op kamertemperatuur zijn omdat de levende micro-organismen onder lagere temperaturen niet goed gedijen. Dino Orthiflor is ook toe te voegen aan opgewarmde flesvoeding en afgekolfde borstvoeding.

Tips bij het gebruik

Het verstandigst is om de probiotica op een lege maag in te nemen. Dit kan voor het ontbijt zijn, maar ook vlak voor het slapen gaan. In een lege maag zijn geen spijsverteringssappen aanwezig en dat betekent dat de micro-organismen beter kunnen overleven en dus betere effecten kunnen teweegbrengen. Dino Orthiflor bevat geen synthetische conserveermiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen. Ook bevat het supplement geen gluten en lactose en is het geschikt voor vegetariërs. Orthiflor Junior levert een belangrijke bijdrage aan de darmgezondheid, maar is geen vervanging van een gevarieerd voedingspatroon.

Orthica Dino Orthiflor samenstelling

Anderhalf maatschepje (2 gram) bevat Vitaminen Bacteriepreparaat (gestandaardiseerd op 5 x 108 kve*/g) van de volgende bacteriën (in ongeveer gelijke verhoudingen): Bifidobacterium infantis Bifidobacterium lactis Bifidobacterium longum Lactobacillus acidophilus Lactobacillus casei Lactobacillus salivarius Lactococcus lactis *kve = kolonievormende eenheden

Orthica Dino Orthiflor gebruik

De aanbevolen dosering voor kinderen vanaf het moment van bijvoeden tot zes jaar is 2 gram per dag (anderhalf maatschepje). Voor een optimaal effect het poeder toevoegen aan een glas vloeistof op kamertemperatuur zoals water, melk, yoghurt of vruchtensap, minimaal 15 minuten laten staan, doorroeren en opdrinken.

De aanbevolen dagdosering voor jonge kinderen kan ook worden toegevoegd aan één opgewarmde flesvoeding, afgekolfde borstvoeding of een kleine hoeveelheid gekookt en afgekoeld water (temperatuur maximaal 37°C), niet langer dan 5 minuten laten staan. Op een lege maag innemen, bij voorkeur voor het slapen gaan.

De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. De verpakking na gebruik zorgvuldig sluiten, koel en droog bewaren en geopende verpakking binnen 3 maanden opgebruiken. Een voedingssupplement kan een gevarieerde voeding en gezonde leefstijl niet vervangen.

Extra gebruikstips

Op welk moment van de dag?

Het heeft de voorkeur om probiotica op de nuchtere maag in te nemen, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan, maar een ander moment van de dag mag ook. Als de maag leeg is, zijn de probiotica bacteriën korter in de maag aanwezig en worden er nog geen spijsverteringssappen aangemaakt.

Die sappen zijn natuurlijk nuttig voor de vertering, maar ze verlagen de overlevingskans van de bacteriën in het product. Wacht na het innemen van het supplement een half uurtje met eten, anders worden deze sappen alsnog geactiveerd. Lukt het een keer niet om de probiotica op nuchtere maag in te nemen, neem ze dan op een ander willekeurig moment.

Orthica Dino Orthiflor Ingrediënten

Rijstzetmeel, maltodextrine, bacteriecultuur. Vrij van: Sacharose, gluten, niet natuurlijke conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Fabrikant:

http://www.orthica.nl
Orthica
Wormerweg 1
1311 XA Almere

Orthica beoogt al meer dan 25 jaar bij te dragen aan de kwaliteit van leven in elke fase en elke situatie. Daartoe delen we kennis met artsen, therapeuten en diëtisten, doen onderzoek en ontwikkelen producten die van hoogwaardige kwaliteit zijn en zijn afgestemd op de variëteit van situaties in het dagelijkse leven.

Het zijn producten die naast gezonde voeding, voldoende ontspanning en beweging een bijdrage leveren aan een gezond leven. Orthica ontwikkelt op deze manier uiteenlopende voedingssupplementen voor iedereen die, in wat voor fase van het leven en gezondheidssituatie dan ook, iets extra’s kan gebruiken.

Bij Orthica leren we elke dag bij over de invloed van bepaalde stoffen in de voeding op de gezondheid. Onze medewerkers volgen de laatste klinische studies en andere wetenschappelijke publicaties en beschikken over een uitgebreide bibliotheek.

Al deze informatie kan voor Orthica aanleiding zijn tot het ontwikkelen van een nieuwe formule. Voor elk nieuw product wordt de wetenschappelijke onderbouwing en veiligheid gedocumenteerd.

Dit product is een voedingssupplement.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Orthiflor Junior buiten bereik van jonge kinderen houden.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Aanbevolen dosering van Orthiflor Junior Orthica niet overschrijden.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg
  • 18,98 Normale prijs: 26,85
  • 29,99 Normale prijs: 47,15
  • 19,98 Normale prijs: 30,25
  • 17,66 Normale prijs: 27,05
  • 30,89 Normale prijs: 48,40
  • 23,95 Normale prijs: 35,75

Menu