-23%

Silymax Metagenics 60cap

23,90 Normale prijs: 31,00 (-23%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

De Silymax capsules van Metagenics zijn specifiek voor de ondersteuning van de lichamelijke zuiveringsfuntie.

Artikelnummer: 817582 Categories: , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact

23,90 Normale prijs: 31,00 (-23%)

  Gratis retourneren

Beschrijving

Silymax Metagenics

De Silymax capsules van Metagenics zijn specifiek voor de ondersteuning van de lichamelijke zuiveringsfuntie. Voor wie regelmatig alcohol gebruikt, rookt of vetrijk eet, is het bijzonder aan te bevelen om af en toe de leverfunctie extra te ondersteunen met een zuiveringskuur.

Een dergelijke kuur is vooral ook nuttig na een periode van intensief feesten (Kerstdag, Nieuwjaar)! Silymax bevat silymarine (een bestanddeel van mariadistelzaad), artisjokextract en geelwortel die de zuiveringsfunctie ondersteunen.

Silymax bevat drie plantenextracten waarvan de werking op de lever en de galblaas goed gedocumenteerd is: mariadistel, artisjok en kurkuma. Mariadistel (Silybum marianum) is een plant uit Middelands Zeegebied. Uit de zaden ervan wordt silymarine onttrokken; dit is een mengsel van flavonolignanen met antioxidatieve en hepatoprotectieve eigenschappen.

Er zijn drie isomeren: silybine, silydianine en silychristine, die samen silymarine genoemd worden. De anti-oxidative, anti-inflammatoire en immunomodulatore eigenschappen maken dat ze een leverbeschermend effect heeft. Onder de mechanismen die deze eigenschappen verklaren, is er de modulatie van de cytokineproductie, afhangend van de transcriptiefactor, de NF-kappa-B. Silymarine optimaliseert tevens de doorstroming van gal naar de galblaas.

Artisjok (Cynara scolymus) is eveneens een wel bekend element in leverondersteunende formules. Het belangrijkste bestanddeel in artisjok is cynarine, dat vooral in de bladeren gevonden wordt. Cynarine is een stof die zowel de productie als de afbraak van gal door de lever bevordert. Verder werkt het hepatoprotectief door ondersteuning van de regeneratie van levercellen en door een antioxidatief effect tegen toxines.

Kurkuma staat bekend als een krachtige antioxidant. De wortelstok bevat een geel piment, curcumine (diferuloylmethaan) en etherische oliën, tumeron, atlanton en zingiberon. In de traditionele geneeskunde wordt geelwortel beschouwd als een leverbeschermend middel door zijn uitgesproken antioxidatieve en anti-inflammatoire eigenschappen.

In Silymax werd een specifiek kurkuma-extract (Curcuma longa) geselecteerd dat 95% curcuminoïden bevat. Biokurkuma is een complex van bioactieve curcuminoïden uit de etherische olie van Curcuma longa, waardoor de opneembaarheid van kurkumine met een factor zeven toeneemt en deze stof tot drie maal langer in het lichaam aanwezig blijft.

Naast de drie plantenextracten bevat Silymax nu ook choline, dat bijdraagt tot de instandhouding van een normale leverfunctie. Choline is voor het lichaam een essentiële voedingsstof. Choline wordt omgezet tot fosfatidylcholine, dat noodzakelijk is om te verhinderen dat vetten en cholesterol gaan accumuleren in de lever. Wetenschappelijk onderzoek heeft een duidelijke link aangetoond tussen een vervette lever en een tekort aan choline

Silymax Metagenics dosering:

1 capsule per dag of zoals aanbevolen.

Waarschuwingen gebruik Silymax Metagenics

Sylibine inhibeert de cytochromen P450 3A4 en 2C9. Voorzichtigheid is dus geboden aan patiënten die medicijnen innemen die via deze wegen gemetaboliseerd worden.

Fabrikant

Metagenics Netherlands
Celsiusweg 20
Industrial Estate 4212
5928 PR Venlo
Dit product is een voedingssupplement.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Aanbevolen dosering van Silymax Metagenics niet overschrijden.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Menu