-19%

Vacramal Nutriphyt 90cap

53,99 Normale prijs: 66,60 (-19%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Vacramal Nutriphyt bevat zowel autochtone vaginale lactobacillen als stoffen die nodig zijn voor een gezond vaginaal slijmvlies.

Vergelijk

53,99 Normale prijs: 66,60 (-19%)

  Gratis retourneren

Beschrijving

Vacramal Nutriphyt

Vacramal Nutriphyt bevat zowel autochtone vaginale lactobacillen als stoffen die nodig zijn voor een gezond vaginaal slijmvlies.

Urineweginfecties en vaginale infecties hebben een hoge incidentie bij vrouwen. De incidentie van urineweginfecties bij vrouwen stijgt met de leeftijd. Dit komt voornamelijk door oestrogene storingen en wijzigingen van de vaginale zuurgraad (pH). De vagina herbergt een aantal specifieke lactobacil len als systeemprotectoren ten einde de zuurgraad in bepaalde grenzen te houden.

Reeds lange tijd weten we dat er een associatie bestaat tussen lactobacillen en de bacteriën bij bac teriële vaginosis. De normale vaginale microbiota wordt gedomineerd door lactobacillen voorname lijk door lactobacillus crispatus, L. gasseri, L. rham nosus, … bij bacteriële vaginosis zijn er beduidend meer pathogenen zoals mycoplasma, Prevotella, Gardnerella, …

Er blijkt dan ook een duidelijke relatie te bestaan tussen de afwezigheid van specifieke vaginale lactobacillen en de ontwikkeling van bacteriële vaginosis.

Bacteriële vaginosis bij zwangere vrouwen gaat samen met de afwezigheid van deze specifieke lactobacillen en houdt een groter risico in voor vroeggeboorte.

Het toedienen van specifieke lactobacillen zoals L. crispatusin een placebo gecontroleerde studie toonde aan dat deze effectief waren in de preven tie tegen UTI (Urinary Tract Infection). Zij houdt de vagina vrij van infecties via productie van waterstof peroxide dat op zichzelf zeer zuur is en dus ook de pH moduleert. Maar er werd ook aangetoond dat bij lactobacillus fermentumde vulvo-vaginale candidiasis pathogenen werden geïnhibeerd.

Lactobacillus gasseriis een anaërobe lactobacil dat melkzuur produceert en die in staat is zich vast te hechten aan de mucosa, de macrofagen stimuleert en de productie van bacteriocines.

Lactobacillus paracasei heeft een immuunmodulerend effect, produceert waterstofperoxide en inhibeert de groei van Staphylococcus aureus (ziekenhuisbacterie).

Lactobacillus rhamnosuskoloniseert gemakkelijk in de “mucosa lining” van de vagina, stabiliseert de zuurgraad en inhibeert de groei van vele pathogenen, o.a. Clostridia en Streptococci. Lactobacillus acidophilusproduceert het natuurlijke antibioticum lactocidin en acidophilin.

Lactobacillus casei produceert peptidoglycan die de natuurlijke verdediging en immuunresponsen stimuleert.

Lactobacillus plantarumherstelt de “barrier function” van de mucosa, en verhindert dus de aanhechting van pathogenen. Ze produceert tevens vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, vitamine A en K en SCFA (Short Chain Amino Acids). Het stimuleert het immuunsysteem, reduceert toxische stoffen en synthetiseert L-lysine dat antivirale eigenschappen heeft.

Meermaals werd er aangetoond dat de effectiviteit van het herkoloniseren van de vagina in het synergetisch effect ligt van verschillende stammen. Dat in tegenstelling tot de vele studies met beperkt resultaat bij gebruik van afzonderlijke stammen. Via radioactief labelen stelde men vast dat oraal ingenomen lactobacillen de vagina kunnen herkoloniseren.

D-mannose is een natuurlijke suiker dat een actieve rol speelt in weefselregeneratie en is aanwezig in bonen, tomaten, shiitake, kolen, … In de urinewegen hecht D-mannose zich aan de E.coli en schakelt daarbij de adhesieve en invasieve mogelijkheden van deze bacterie uit. Vervolgens wordt de E.coli niet gedood of beschadigd, maar weggespoeld. Geheel op andere wijze als bij antibiotica het geval is, wordt dus de infectie bestreden en het blaasepitheel beschermd.

Cranberry (Vaccinium macrocarpon of veenbes): Een vergelijkend onderzoek met cranberry en antibiotica, de NAPRUTI-studie (Non-antibiotic versus Antibiotic Prophylaxis for Recurrent Urinary Tract Infections) toonde aan dat cranberry een goed alternatief kan zijn om blaasontstekingen te voorkomen.

Het groot voordeel t.o.v. antibiotica is dat 90% van de antibioticagebruikers na 1 maand resistent bleken te zijn en degene die cranberrycapsules slikten geen last hadden van toenemende bacterieresistentie. De activiteit van cranberry ligt hoofdzakelijk in de antiadhesieve eigenschappen, dankzij tannines en proanthocyanidines die unieke microbiële antiadhesieve eigenschappen hebben.
Indicatie

Ondersteunt de normale vaginale flora.

Gebruik Vacramal Nutriphyt:

2 capsules per dag innemen voor de maaltijd

Ingrediënten Vacramal Nutriphyt

-D-mannose 330 mg
-Vaccinium macrocarpon 200 mg
-Raftiline 10 mg
-Raftilose 10 mg
-Lactobacillus acidophilus 2 mld
-Lactobacillus rhamnosus 2 mld
-Lactobacillus casei 1 mld
-Lactobacillus crispatus 1 mld
-Lactobacillus fermentum 1 mld
-Lactobacillus gasseri 1 mld
-Lactobacillus paracasei 1 mld
-Lactobacillus plantarum 1 mld

Vacramal Nutriphyt kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met Imuglucan en Mucoperm.

Fabrikant

Nutriphyt
Legeweg 135/13
B-8020 Oostkamp
Distributeur: 
Intention3 BV – Nutriphyt Nederland
Postbus 31305
6503 CH Nijmegen

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Menu

vacramal nutriphyt

Vacramal Nutriphyt 90cap

53,99 Normale prijs: 66,60 (-19%)

In winkelmand