Anti roken producten

Anti roken producten online kopen

Anti roken: Zo’n 80 procent van de rokers in Nederland wilt stoppen met roken. Wil jij ook stoppen met roken? En heb je het al meerdere keren geprobeerd? Of is dit je eerste poging? De meeste rokers hebben hulp nodig om te stoppen met roken. Hierdoor zijn er nicotinevervangers ontstaan zoals nicotine kauwgom, pleisters en tabletten. Wil jij weten hoe deze nicotinevervangers werken? En ben je benieuwd naar het effect van stoppen met roken?

Hoe werken nicotinevervangers?

De nicotinevervangers werken als vervanger voor de stof nicotine die in de sigaretten zit. De nicotine gaat via je longen door naar je hersenen en wanneer de nicotine is aangekomen in de hersenen komen er nog meer verschillende schadelijke stoffen vrij. Door deze stoffen ga jij je een beetje licht in je hoofd voelen en krijg je een ontspannen gevoel. Je hersenen gaan wennen aan dit proces waardoor je er verslaafd aan kan raken. Je merkt vaak wanneer je gaat stoppen dat je weer zin krijgt in een sigaret en dat je zelfs een slecht humeur krijgt wanneer je niet hebt gerookt. Dit zijn voorbeelden van afkickverschijnselen.
Nicotinevervangers kunnen jouw helpen bij het verminderen van de vraag van je lichaam naar nicotine, waardoor je steeds minder zin krijgt in een sigaret en je het jezelf makkelijker maakt om te stoppen met roken. Dit kan je doen door het gebruik van nicotine kauwgom, pleisters en tabletten.

De werking van nicotinekauwgom.

Nicotinekauwgom kun je zien als een vervanger van een sigaret. Wanneer je zin krijgt om een sigaret te roken, is het verstandig een pakje nicotinekauwgom te nemen. Hierbij is het niet verstandig om koffie of frisdrank te drinken, want daardoor wordt de nicotine niet goed opgenomen in je lichaam. Het advies is om deze dranken weer te drinken 15 minuten na gebruik van de nicotinekauwgom. Daarnaast is het ook niet verstandig om te eten tijdens het gebruik van de nicotinekauwgom.

Bij het begin van het gebruik van nicotinekauwgom moet je nagaan hoeveel nicotine je normaal binnen krijgt. Dit ligt aan de hoeveelheid sigaretten die je rookt in de week. De methode om te stoppen met roken met behulp van nicotinekauwgom werkt als volgt. Dit is een proces van een aantal weken/ maanden. Je begint met een hoog aantal nicotine in de kauwgom en na langere tijd ga je de dosering nicotine steeds meer verlagen waardoor je na een bepaald aantal weken geen behoefte meer hebt aan nicotine en dus makkelijk kan stoppen met roken.

Het advies bij gebruik is om de kauwgom rustig te kauwen. Wanneer de kauwgom smaak te sterk wordt stop je met kauwen en ga je weer door als de smaak minder wordt. Hierdoor voorkom je dat je te veel nicotine in 1x binnenkrijgt.

nicotine kauwgom

Verder is het advies om voor het gebruik van de nicotinekauwgom helemaal te stoppen met roken. Daarnaast is het niet verstandig om nicotinekauwgom te gebruiken als je een kunstgebit hebt of ontstekingen in de keel of mond. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter om problemen te voorkomen. Wanneer je geen nicotinekauwgom kunt nemen zijn nicotine pleisters een goed alternatief.

Hoe werken nicotinepleisters?

Nicotine pleisters zitten vol met nicotine die je op je huid plakt. Daardoor komt via de huid de nicotine in je bloed. De methode werkt als volgt. Je plakt de pleister op je huid en laat hem 24 uur lang zitten. Hierbij wordt de methode met de hoge dosering weer gebruikt. De 1e pleister heeft een hoge dosering nicotine en daarna wordt de dosering steeds minder om het jouw makkelijk te maken om te stoppen met roken. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter. Daarnaast is het belangrijk om naast het gebruik van nicotine pleisters geen sigaretten meer te roken.

Ook is het belangrijk om de pleisters op een verzorgde huid te plakken. Denk er hierbij aan dat de huid niet te droog mag zijn. Daarnaast moet de huid schoon zijn zonder wondjes. Dit maakt het de nicotine makkelijker om in je lichaam te komen. In de meeste gevallen worden de pleisters geplakt op de heup of bovenarm. Een tip is om de plek waar je de pleister plakt af en toe aan te passen, anders wordt je huid geïrriteerd. Verder is het niet verstandig om de pleister door te knippen, want dan verliest de pleister de nicotine, waardoor je een mindere werking krijgt.

De werking van nicotinetabletten.

Wanneer je geen fan bent van nicotinekauwgom, kun je beginnen met een passende dosering van nicotine uit tabletten. Dit gaat volgens dezelfde methode als bij nicotinekauwgom. Het is belangrijk dat je begint met de juiste dosering en dan steeds een lagere dosering nicotine innemen om de drempel om te stoppen met roken lager te maken.
Bij de nicotine tabletten is het advies om te zuigen totdat je de smaak goed proeft van de nicotine. Daarna kun je het tablet even laten rusten in de wang tot je de smaak minder proeft. Wanneer de smaak weer verminderd is kun je opnieuw zuigen totdat het tablet op is.

Wat is het effect van stoppen met roken?

 • Wanneer je 20 minuten niet rookt wordt je bloeddruk al verlaagt. Daarnaast daalt je hartslag ook.
 • Binnen 2 tot 12 weken gaan je longen beter werken en werkt het proces van de bloedsomloop beter.
 • Binnen 1 tot 9 maanden kun je al af zijn van je rokershoest.
 • Wanneer je een jaar bent gestopt met roken is het risico op hartziekten met 50% gedaald.
 • Wanneer je 10 jaar bent gestopt met roken heb je 50% minder kans op longkanker.
 • Na 10 jaar gestopt te zijn met roken is het risico op andere soorten kanker ook verlaagt.
wat zijn nicotinevervangers

Gezondheidslijn

Kan jij moeilijk stoppen met roken? En wil je met behulp van nicotinevervangers stoppen? De Gezondheidslijn heeft een ruim assortiment van 60.000 producten die via onze webshop te bestellen zijn. Ons team staat voor een goede prijs/kwaliteit verhouding voor al onze producten.

 • Mint 2mg zuigtabletten Nicotinell 96zt

  Nicotinell kan u helpen bij het stoppen met roken.

  27,55 Normale prijs: 34,99

  Mint 2mg zuigtabletten Nicotinell 96zt

  27,55 Normale prijs: 34,99
 • Stap 2 14mg Niquitin 7st

  Hulpmiddel bij het stoppen met roken.

 • Stop met roken 4 filters Smooff 1st

  Smooff Stop Met Roken 4 filters

 • Stap 2 14 mg Niquitin 14st

  Hulpmiddel bij het stoppen met roken.

 • Mint 1 mg Nicotinell 204zt

  Nicotinell Mint 1 mg

 • Kauwgom 4 mg menthol mint Nicocette 30st

  Nicorette Menthol Mint kauwgom bevat nicotine en wordt gebruikt om de ontwenningsverschijnselen tegen te gaan, die de meeste rokers ondervinden wanneer ze het roken willen verminderen of willen stoppen met roken.

 • Kauwgom 2mg menthol mint Nicorette 30st

  Nicorette Kauwgom 2 mg menthol mint

 • Kauwgom 2 mg mint Nicorette 105st

  Nicorette Kauwgom 2 mg mint

 • Stap 1 21mg Niquitin 14st

  Hulpmiddel bij het stoppen met roken.

 • Stap 3 7mg Niquitin 7st

  NiQuitin Clear pleister zijn transparante pleisters met een uniek controlemembraan

 • Stap 1 21mg Niquitin 7st

  NiQuitin Clear 21 mg/24 uur

 • TTS10 7mg Nicotinell 7st

  Nicotinell pleisters 7 mg bestrijdt hinderlijke onthoudingsverschijnselen bij het stoppen met roken.

 • TTS10 7mg Nicotinell 14st

  Nicotinell pleisters 7 mg bestrijdt hinderlijke onthoudingsverschijnselen bij het stoppen met roken.

Menu