Hulp nodig bij het bestellen? Bel 0251-700260
(0 item) - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Vitamine B complex Actief Vitals 100cap Zoom

Vitamine B complex Actief Vitals 100cap

Schrijf als eerste een beoordeling

Vitamine B complex Actief Vitals bestaat uit twee actieve vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd).

Beschikbaarheid: Uit voorraad

€ 34,95 € 27,96
Product Omschrijving

  Productdetails

  Vitamine B complex Actief Vitals

  Voor een optimale werking wordt aanbevolen alle B-vitaminen als B-complex in te nemen, aangezien ze als een team samenwerken. Wanneer een hoge inname van een enkele B-vitamine gewenst is, kan deze het beste gecombineerd worden met een B-complex. B-vitaminen zijn wateroplosbaar en worden slechts in beperkte mate in het lichaam opgeslagen, zodat ze dagelijks in voldoende mate ingenomen dienen te worden (een teveel wordt uitgescheiden in de urine).

  Vitamine B Complex Actief bevat een zorgvuldig op elkaar afgestemde dosering van alle B-vitaminen. Hierbij is zoveel mogelijk gekozen voor biologisch actieve vormen. Het voordeel hiervan is dat deze niet eerst omgezet hoeven te worden alvorens als co-enzym werkzaam te kunnen zijn in de stofwisseling. Het zijn dus de lichaamseigen vormen en vaak ook de vormen waarin B-vitaminen in voeding voorkomen.

  Voor vitamine B2 is bijvoorbeeld gekozen voor de actieve vorm riboflavine-5’-fosfaat. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de energiestofwisseling en werkt onder andere samen met vitamine B3 en B6. Het ondersteunt tevens de aanmaak van glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten in onze lichaamscellen.

  Vitamine B6 is in de actieve vorm van pyridoxaal-5’-fosfaat in een veilige dosering van 14 mg per capsule. Dit co-enzym is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam, met name gerelateerd aan de stofwisseling van vetten en eiwitten en de energieproductie. Het maakt, evenals vitamine B12 en foliumzuur, deel uit van het homocysteïnemetabolisme. Hierbij wordt homocysteïne omgezet in methionine, een essentieel proces voor het gezond functioneren van ons lichaam.

  Vitamine B12 bestaat uit twee biologisch actieve vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). De actieve vormen van B12 zijn onder andere van belang voor de aanmaak van DNA, myeline en verscheidene neurotransmitters. Daarnaast ondersteunt methylcobalamine eveneens de omzetting van homocysteïne en is adenosylcobalamine betrokken bij de energiehuishouding en de aanmaak van hemoglobine.

  Vitamine B complex Actief Vitals bevat ten slotte een unieke vorm van foliumzuur (folaat), namelijk Quatrefolic®, van de Italiaanse firma Gnosis. Dit is de lichaamseigen, biologisch meest actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), gebonden aan (plantaardig) glucosamine. Zo zijn ze erin geslaagd om deze kwetsbare folaatvorm (welke de voorkeur heeft) te stabiliseren voor gebruik in een supplement. De meeste foliumzuur supplementen bevatten de synthetische vorm van pteroylmonoglutaminezuur, wat nauwelijks zo in de voeding voorkomt en de meest geoxideerde vorm is van folaat. Een probleem met pteroylmonoglutaminezuur is dat bij een relatief grote groep mensen de omzetting in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) moeizaam verloopt. Dat probleem is nu dus verleden tijd met Quatrefolic.

  Folaat is net als B6 en B12, zeer belangrijk voor het homocysteïnemetabolisme. Verder speelt het onder meer een rol in de aanmaak van DNA, RNA en hemoglobine. Het meest bekend is de functie van folaat bij het sluiten van de neurale buis bij het ongeboren kind, wat de reden is dat aan zwangeren wordt geadviseerd om vóór en tijdens de zwangerschap een folaatsupplement te gebruiken.

  Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het zinvol is vitamine B1, B3 en vitamine B5 in de actieve vorm aan te bieden en zijn die niet of nauwelijks beschikbaar.

  Vitamine B complex Actief Vitals samenstelling per capsule: 
  22 mg vitamine B1 (thiamine-HCl)
  28 mg vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat)
  80 mg vitamine B3 (niacinamide)
  60 mg vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)
  14 mg vitamine B6 (pyridoxaal-5’-fosfaat)
  400 mcg folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®)
  250 mcg vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)
  200 mcg biotine
  100 mg choline (bitartraat)
  50 mg inositol
  20 mg PABA

  Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis uit Italië.

  Hulpstoffen Vitamine B complex Actief Vitals:
  Hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

  Gegarandeerd vrij van:
  Gluten, lactose , soja, schaaldieren, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

  Let op:
  Gebruik van een supplement met riboflavine kan zorgen voor een (onschuldige) heldergele verkleuring van de urine.

  Vitamine B complex Actief Vitals gebruik: 
  1 capsule Vitamine B complex Actief Vitals per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.

  Vitamine B complex Actief Vitals

  Vitamine B complex Actief Vitals 100cap

  Vitamine B complex Actief Vitals 100cap. Vitamine B complex Actief Vitals bestaat uit twee actieve vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd).

  • Prijs: € 27,96 - Niet voorradig
Product beoordelingen

  Schrijf je eigen recensie

  U recenseert: Vitamine B complex Actief Vitals 100cap

CMS tab

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):