AOV Overige vitamines

AOV overige vitamines zijn supplementen die gebruik maken van de vitamines D, E en K. Laat je echter niet van de wijs brengen: de term ‘overige’ betekent namelijk niet dat deze vitamines niet van belang zijn. Integendeel, voor menig persoon kunnen supplementen die bestaan uit deze vitamines van groot belang zijn voor een betere gezondheid en een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl. Bovendien beschikken de vitamines D, E en K over unieke eigenschappen die andere soorten vitamines niet bezitten.

Wat de AOV overige vitamines voor je kunnen betekenen

De AOV overige vitamines kunnen van groot belang zijn voor je algehele gezondheid. Eén van de vitamines die tot AOV overige vitamines behoort, is vitamine D. Deze vitamine vind je terug in producten zoals vis, vlees, eieren en bakboter. Deze vitamine bevordert de opname van calcium door het lichaam en heeft daarnaast een positief effect op botten en tanden. Ook voor sporters is vitamine D een aanrader. Het heeft namelijk een positief effect op de werking van de spieren.

Daarnaast zijn er supplementen met vitamine E. Deze vitamine vind je vooral terug in halvarine, margarine, zonnebloemolie en diverse bak- en braadproducten. Ook noten en zaden kunnen vitamine E bevatten. Het grootste pluspunt van vitamine E is dat het als een antioxidant voor je lichaam kan dienen. Deze hebben een positieve impact op de gezondheid van je cellen en het weefsel binnen je lichaam. Ook dit is een goede aanvulling op een gezonde levensstijl.

Tot slot behoort vitamine K tot de AOV overige vitamines. Vitamine K vind je terug in meerdere soorten voedsel: diverse groene bladgroentes, vlees, eieren, kwark en kaas. Het heeft meerdere positieve effecten op de gezondheid. Ten eerste zorgt het voor een goede bloedstolling. Daarnaast draagt het bij aan sterkere botten. Om deze redenen zijn supplementen met vitamines D, E en K aanraders voor iedereen. Lees jezelf goed in over wat je precies nodig hebt.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Menu