Vitakruid Aminozuren

Vitakruid Aminozuren

Vitakruid aminozuren zijn een goede toevoeging naast het eten van hoogwaardige eiwitbronnen. Tot op heden zijn er ongeveer 500 verschillenden soorten aminozuren ontdekt. Van de 500 aminozuren zijn er 20 fundamenteel, deze gelden als bouwstenen van je lichaam. Deze 20 aminozuren kan je dan weer verder verdelen in 3 verschillende groepen: essentiële aminozuren, semi- essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren.

De essentiële aminozuren kunnen wij niet zelf produceren, deze aminozuren halen we uit onze voeding. De essentiële aminozuren bestaan uit tryptofaan, theonine, valine en nog veel meer. Deze aminozuren kunnen helpen bij de dagelijkse presentaties. De niet- essentiële aminozuren kunnen wij wel zelf produceren.

De semi-essentiële aminozuren kunnen in sommige gevallen bij stress, ziekte of een zware aandoening onvoldoende worden aangemaakt. Door een te kort aan aminozuren kun je last krijgen van een onbalans in je lichaam.

L-Glutamine supplementen kopen

L-glutamine is een aminozuur met een hoge concentratie in de hersens, spieren en in het bloed. L- glutamine hoort bij de groep van semi-essentiële aminozuren. Wanneer je last hebt van stress, dan kan je lichaam meer behoefte hebben aan L-glutamine. Dit geldt ook bij een intensieve training of wanneer je veel van je hersenen hebt gevraagd. Het is ook zo dat als we ouder worden we meer behoefte kunnen krijgen aan glutamine. Dit komt omdat de productie in je lichaam van L-glutamine afneemt naarmate je ouder wordt.

BCAA Poeder kopen

BCAA poeder wordt door veel sporters gebruikt. Dit komt omdat het vol zit met aminozuren. Het is daarmee ook de bekendste aminozuurgroep voor sporters. Aminozuren bevat een vorm van hoogwaardige eiwitten. Het is voor sporters goed, omdat spiereiwit voor 1/3 deel uit BCAA bestaat. Dit helpt de sporters bij spierherstel na een training. Dit kan het lichaam niet zelf aanmaken daarom is het een populair poeder voor sporters.

 • L-Glutamine Complex poeder Vitakruid 230g

  Vitakruid L-Glutamine complex poeder

  25,36 Normale prijs: 32,90

  L-Glutamine Complex poeder Vitakruid 230g

  25,36 Normale prijs: 32,90
 • L-Tyrosine 500 Vitakruid 60vc

  L-Tyrosine is een semi-essentieel aminozuur dat een rol speelt in de productie van de neurotransmitters

  12,98 Normale prijs: 16,90

  L-Tyrosine 500 Vitakruid 60vc

  12,98 Normale prijs: 16,90
 • BCAA Poeder Vitakruid 250g

  BCAA’s zijn de aminozuren L-Leucine, L-Isoleucine en L-Valine.

  29,22 Normale prijs: 34,90

  BCAA Poeder Vitakruid 250g

  29,22 Normale prijs: 34,90

Menu