-23%

Elke Dag Mama Vitals 60tab

30,85 Normale prijs: 39,95 (-23%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Elke Dag Mama Vitals is een multi voor vrouwen die zwanger willen worden, in verwachting zijn of borstvoeding geven.

Artikelnummer: 897884 Categories: , , , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact

30,85 Normale prijs: 39,95 (-23%)

  Gratis retourneren

Beschrijving

Elke dag Mama Vitals

Elke Dag Mama Vitals is een zorgvuldig ontworpen multi voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Dit is natuurlijk een zeldzame en belangrijke periode waarin je de gezondheid van de moeder, maar vooral ook van het kindje, optimaal wilt ondersteunen.

Elke Dag Mama bevat de belangrijkste nutriënten in de juiste verhouding en in doseringen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. En daarbij is uitsluitend gekozen voor goed opneembare verbindingen.

  • bevat bètacaroteen en een veilige, lage dosering vitamine A
  • verantwoorde doseringen B-vitaminen, waarvan B2, B6, B12 en foliumzuur (Quatrefolic®) in biologisch actieve vorm
  • extra hoge dosering vitamine C en choline (VitaCholine®)
  • hoge dosering calcium en magnesium uit natuurlijke bron (Aquamin®)
  • hoge dosering vitamine D3 (Vitamin D3V®) en K2 in stabiele vorm (K2Vital® Delta)

Vrouwen met een kinderwens wordt geadviseerd om minimaal een maand voorafgaand aan de conceptie extra foliumzuur in te nemen. In Elke Dag Mama wordt gebruik gemaakt van een superieure vorm van foliumzuur: (6S)-5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) gebonden aan glucosaminezout (Quatrefolic®). Deze binding met glucosaminezout maakt het mogelijk om folaat (de biologisch actieve en reeds omgezette vorm van foliumzuur) stabiel te houden en zorgt voor optimale opneembaarheid.

Elke Dag Mama bevat 160 mcg vitamine B12 in de biologisch actieve vormen van methylcobalamine en adenosylcobalamine. Het voordeel van de lichaamseigen vormen, is dat deze niet omgezet hoeven te worden (zoals wel het geval is bij cyanocobalamine), maar direct beschikbaar zijn voor het lichaam. Vitamine B12 draagt onder andere bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en ondersteunt het energieniveau. Daarnaast helpt het bij vermoeidheid en futloosheid en is het gunstig voor een goede geestelijke balans.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben meer vitamine D nodig dan aangemaakt kan worden onder invloed van de zon (vooral in Nederland) of uit voeding gehaald kan worden. Elke Dag Mama bevat daarom maar liefst 25 mcg vitamine D3 per dagdosering.

Vrouwen hebben in het algemeen meer ijzer nodig dan mannen. Maar vrouwen hebben ook gedurende de zwangerschap meer ijzer nodig voor de aanmaak van cellen en weefsels. Elke Dag Mama heeft een dagdosering van 28 mg ijzer uit het goed opneembare en maagvriendelijke ijzerbisglycinaat. Deze ijzerbisglycinaat (Ferrochel®) wordt geproduceerd door Albion Minerals, dé specialist op het gebied van aminozuurchelaten (bisglycinaten).

De hoeveelheid jodium (150 mcg) en koper (1 mg) in Elke Dag Mama zijn ook hoger dan in een gewone multi.

Veel zwangere vrouwen worden gewaarschuwd voor de gevaren van te veel vitamine A. Maar de behoefte aan vitamine A is wel hoger tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het is dus belangrijk om niet té voorzichtig te zijn met de inname van vitamine A. Elke Dag Mama bevat een ruime dosering van 7,2 mg natuurlijke bètacaroteen per twee capsules, wat overeenkomt met 600 mcg-RE (vitamine A equivalenten). Het lichaam zal niet meer bètacaroteen omzetten in vitamine A dan het nodig heeft en dit zal dus niet leiden tot een te hoog vitamine A-niveau.

Vitamine B12 als methyl- én adenosylcobalamine

Vitamine B12 speelt, naast foliumzuur, ook een rol bij de sluiting van de neurale buis. Daarnaast krijgen veel borstgevoede baby’s onvoldoende vitamine B12 binnen. Elke Dag Mama bevat daarom 160 mcg B12 in de biologisch actieve vormen van methylcobalamine en adenosylcobalamine. Het voordeel van deze lichaamseigen vormen, is dat ze niet omgezet hoeven te worden (zoals wel het geval is bij cyanocobalamine), maar direct beschikbaar zijn voor het lichaam.

Elke Dag Mama Vitals met extra choline

Er zijn aanwijzingen dat zwangere vrouwen ook een verhoogde behoefte hebben aan choline, dat eveneens betrokken is bij de ontwikkeling van het kind. De waarde van choline voor zwangere vrouwen is nog relatief onbekend en komt vaak niet (in deze dosering) voor in een zwangerschapsmulti. De 100 mg choline in Elke Dag Mama is een mooie aanvulling op de inname van choline met de voeding.

Hoge dosering Vitamine D3

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben eveneens meer vitamine D nodig dan aangemaakt kan worden onder invloed van de zon (vooral in Nederland) of uit voeding gehaald kan worden. Elke Dag Mama Vitals bevat maar liefst 25 mcg vitamine D3, wat essentieel is voor de groei en ontwikkeling van het kind.

Extra ijzer in maagvriendelijke en goed opneembare vorm

Vrouwen hebben in het algemeen meer ijzer nodig dan mannen door het verlies van ijzer bij de menstruatie (bloedverlies). Maar vrouwen hebben ook gedurende de zwangerschap meer ijzer nodig voor de vorming van de placenta en de ontwikkeling van de baby. Deze multi bevat een hoge dosering ijzerbisglycinaat wat een goed opneembare en maagvriendelijke vorm van ijzer is.

Extra jodium en koper

De hoeveelheid jodium (150 mcg) en koper (1 mg) in Elke Dag Mama zijn ook hoger dan in een gewone multi. Jodium is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van het kindje. Extra koper is nodig omdat tijdens de zwangerschap ongeveer 16 mg koper in de placenta en de foetus wordt vastgelegd. Vrouwen die borstvoeding geven moeten ook extra koper binnenkrijgen, aangezien veel koper het lichaam verlaat via de moedermelk.

Veilige vorm van vitamine A

Veel zwangere vrouwen worden gewaarschuwd voor de gevaren van te veel vitamine A. Maar vitamine A is wel essentieel voor een goede ontwikkeling van de foetus. De behoefte aan vitamine A is dan ook hoger tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het is dus belangrijk om niet té voorzichtig te zijn met de inname van vitamine A. Elke Dag Mama Vitals bevat een zeer veilige dosering van 200 mcg vitamine A uit retinylacetaat en 7,2 mg natuurlijke bètacaroteen, wat overeenkomt met 600 mcg-RE (retinol equivalenten). Het lichaam zal nooit meer bètacaroteen omzetten in vitamine A dan het nodig heeft en dit zal dus niet leiden tot een te hoog vitamine A-niveau

Samenstelling per tablet: (dagdosering)

Vitaminen:
7,2 mg bètacaroteen (uit Dunaliella salina) (komt overeen met 600 mcg retinol equivalenten)
200 mcg-RE vitamine A (retinylacetaat)
11 mg vitamine B1 (thiamine-HCl)
14 mg vitamine B2 (riboflavine- 5’-fosfaat)
40 mg vitamine B3 (niacinamide)
30 mg vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)
10,5 mg vitamine B6 (pyridoxaal- 5’-fosfaat)
600 mcg foliumzuur (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®*)
160 mcg vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)
100 mg biotine 150 mcg Choline (bitartraat)
25 mg inositol
10 mg PABA
80 mg vitamine C (50% calcium- en 50% magnesiumascorbaat)
25 mcg vitamine D3 (cholecalciferol, 1000 ie)
24 mg-TE vitamine E (d-alfatocoferylacetaat, 35 ie)
30 mcg vitamine K2 (menaquinon-7)

Mineralen:
30 mg calcium (citraat, ascorbaat)
60 mcg chroom (picolinaat)
28 mg ijzer (bisglycinaat)
150 mcg jodium (kaliumjodide)
1 mg koper (citraat)
30 mg magnesium (citraat, ascorbaat)
1,5 mg mangaan (citraat)
50 mcg molybdeen (natriummolybdaat)
60 mcg selenium (l-selenomethionine)
15 mg zink (citraat)

Elke Dag Mama Vitals gebruik

1 tablet per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

* Quatrefolic® in Elke Dag Mama Vitals is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis uit Italië.

Overige stoffen Elke Dag Mama Vitals

20 mg citrusbioflavonoïdencomplex (35%)

Hulpstoffen: Vulstof: microkristallijne cellulose (cellulosegel); bindmiddelen: calciumcarbonaat, katoenzaadolie, magnesiumstearaat; glansmiddel: hydroxypropylmethylcellulose; antiklontermiddel: siliciumdioxide.

Gegarandeerd vrij van:

Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

Fabrikant:
Vitals | Pieter Lieftinckweg 29 |1505 HX | Zaandam

Vitals levert specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen en we delen kennis over de werkzaamheid van voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven. Onze focus ligt hierbij op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig anderen adviseren over natuurlijke gezondheidsproducten. Uitgebreide informatie, goede service, snelle levering en het tijdig en compleet beantwoorden van (technische) vragen behoren tot onze topprioriteit.

In ons assortiment staan de dosering, opneembaarheid en werkzaamheid van de ingrediënten centraal. In de zoektocht naar nieuwe producten ligt het accent altijd op de onderbouwing van het beoogde effect. Deze onderbouwing vormt een cruciaal onderdeel van de kennis die wij ter beschikking stellen.

Vanuit onze zelfstandige en onafhankelijke positie zijn wij in staat om grondstoffen en leveranciers te selecteren die aan deze strenge normen voldoen. Het belangrijkste criterium voor supplementen is natuurlijk resultaat. Daarom hecht Vitals het grootste belang aan de puurheid en werkzaamheid van haar producten.

Dit product is een voedingssupplement. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg
  • 15,17 Normale prijs: 16,90
  • 55,95 Normale prijs: 79,90
  • 31,99 Normale prijs: 42,90
  • 16,35 Normale prijs: 19,95
  • 23,95 Normale prijs: 29,90

Menu