-16%

Gentle Vitamine-C 500mg Lamberts 100tab

15,66 Normale prijs: 18,60 (-16%)

Uitverkocht

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace. Let op: Door de grote vraag wegens het coronavirus is de levering met ongeveer 2 dagen is vertraagd

Gentle Vitamine-C 500mg Lamberts: Door haar zuurgraad kan vitamine C lichte maagklachten veroorzaken bij mensen met een gevoelige maag.

Artikelnummer: 708912 Categories: , , , ,

Veilig online betalen met

iDeal Klarna PayPal Sofort Bancontact

15,66 Normale prijs: 18,60 (-16%)

Beschrijving

Vitamine C Gentle Lamberts

Samenstelling:
Elk tablet bevat:
Vitamine C (als calciumascorbaat)
Calcium
500 mg
77 mg
Hulpstoffen: Tricalciumfosfaat, microkristallijncellulose, hydroxypropyl methylcellulose, siliciumdioxide, stearinezuur en magnesiumstearaat. Tablet: hydroxypropyl methylcellulose, titaniumdioxide, ijzeroxide en microkristallijncellulose. Desintegratietijd: binnen een uur. Hypo-allergene formule.

Vitamine C Gentle Lamberts 500mg toepassingen:
Vitamine C is voor het eerst ontdekt in 1932. Het was de eerste substantie die in een gecontroleerde studie met voedingsbestanddelen is opgenomen. Het is een wateroplosbare vitamine, waarvan dagelijkse inname een vereiste is, omdat het lichaam het niet zelf kan produceren. Van vitamine C is bekend dat het, direct of indirect, betrokken is bij minstens 300 biochemische omzettingen in het lichaam:

Zo is vitamine C vereist voor verschillende belangrijke hydroxyleringen, waaronder de omzetting van proline tot hydroxyproline (en dus de collageenvorming, bijvoorbeeld ten behoeve van intercellulaire stoffen en weefselvernieuwing); is vitamine C noodzakelijk voor de activiteit van leucocyten, immuunglobulines en natuurlijke antistoffen; beschermd het vitamine A en E tegen beschadigingen; helpt het bij de handhaving van normale cholesterolspiegels; heeft vitamine C antioxidatieve eigenschappen; is het betrokken bij de opbouw van corticosteroïde hormonen in de bijnieren; is betrokken bij de vorming van de neurotransmitters noradrenaline, dopamine en 5-hydroxytryptamine (de laatste uit tryptofaan) en de biosynthese van carnitine uit leucine en methionine. Vitamine C blijkt voorts een belangrijke rol te spelen in het metabolisme van metaalionen, waaronder de absorptie van ijzer in maag en darm en het transport ervan tussen plasma en opslagorganen.

Vitamine C is ook vereist voor de normale werking van leukocyten, en het neemt deel aan de ontgifting van talrijke lichaamsvreemde stoffen door het microsomale systeem in de lever. Het innemen van deze vorm van vitamine C als aanvulling op de normale voeding is vooral belangrijk voor:

ouderen;
mensen die weinig of geen vers fruit en verse groente in hun normale voeding hebben;
hen, die supplementen willen gebruiken, die helpen het cholesterolgehalte te verlagen;
mensen met een veeleisende levenswijze of drukke bezigheden, die zich onvoldoende voeden;
mensen die naast de normale voeding extra vitamine C nodig hebben, zoals rokers, drinkers van alcohol of gebruikers van medicijnen;
mensen in die herstellende zijn na ziekte of ongeval (herstelperiode)

Door haar zuurgraad kan vitamine C lichte maagklachten veroorzaken bij mensen met een gevoelige maag. Omdat de compliance van de patiënt altijd erg belangrijk is biedt Lamberts in haar assortiment vitamine C ook GentleVitamine C, dat is gebufferd met calcium. Daarom wordt GentleVitamine C vooral geprefereerd in die gevallen waarin de inname van de natuurlijke zure vormen van vitamine leidt tot bovengenoemde klachten.

Dankzij de buffering wordt voorkomen dat de gasvorming, die bij de andere vormen soms leidt tot ongemak, niet of minder optreed. Deze vorm van gebufferde vitamine C is vooral belangrijk voor mensen die zeer grote hoeveelheden vitamine C nodig hebben. Meerdere kleine porties verdeeld over de dag werken beter dan een enkele grote hoeveelheid.

Vitamine C Gentle Lamberts 500mg Dosering en gebruik:
1 tot 6 tabletten per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Inname van de tabletten verdeeld over
de dag geeft betere resultaten dan 2 tabletten tegelijk per dag

Waarschuwingen voor gebruik:
Inname van meer dan 1 gram vitamine C per dosis of meer dan 3 gram per dag kan soms leiden tot diarree.

Bewaren op een koele droge plaats, beschermd tegen het licht.
Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

Presentatie:
Een gele ovale tablet in een verpakking à 100 tabletten.

Meer info

Thuiswinkel Waarborg

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Menu

Gentle Vitamine-C 500mg Lamberts

Gentle Vitamine-C 500mg Lamberts 100tab

15,66 Normale prijs: 18,60 (-16%)