-23%

Vitals Pea Pure 400mg 90vcap

49,75 Normale prijs: 65,00 (-23%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.

Vitals Pea Pure 400mg is een lichaamseigen stof die in de cel aangemaakt kan worden als reactie op bepaalde prikkels. Met PEA-opt®-keurmerk voor optimale opneembaarheid en werkzaamheid.

Artikelnummer: 830929 Categories: , , , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact

49,75 Normale prijs: 65,00 (-23%)

Aantal Discount (%) Prijs
1 49,75
2 2.01 % 48,75
3+ 4.02 % 47,75

  Gratis retourneren

Beschrijving

Vitals PEA Pure 400mg

Vitals Pea Pure 400mg is een natuurlijke en lichaamseigenstof die in cellen wordt geproduceerd en daar fysiologische functies heeft die samenhangen met homeostase van het lichaam, te vergelijken met vitamine D en alfa liponzuur. PEA bindt aan een aantal verschillende receptoren. Het is sinds 1980 niet meer als geregistreerd geneesmiddel verkrijgbaar en wordt daarom nu als voedingssupplement op de markt gebracht. Met PEA-opt®-keurmerk voor optimale opneembaarheid en werkzaamheid.

PEA Pure Vitals 400mg algemeen

De lichaamseigen stof PEA (palmitoylethanolamide) is essentieel voor ons welbevinden. Het wordt in de lichaamscellen aangemaakt onder invloed van bepaalde fysiologische prikkels.

PEA is zeer goed onderzocht: meer dan 400 wetenschappelijke studies en diverse klinische onderzoeken onderschrijven het gebruik.  Omdat PEA een lichaamseigen stof is, wordt het zeer goed opgenomen in het lichaam. Bovendien maakt gebruik van Pea Pure niet suf. Ook andere bijwerkingen worden zelden tot nooit gemeld. PEA kan bovendien goed in combinatie met medicijnen gebruikt worden. Ook bevatten eieren, pinda’s, soja, vlees en vis een kleine hoeveelheid van deze stof.

Na gebruik wordt PEA eenvoudigweg in de cel afgebroken tot zijn bouwstenen. Voor een optimale opname en benutting van PEA is het van groot belang om te kiezen voor een supplement dat zo zuiver mogelijk is en een hoge dosering heeft. PEA Pure Vitals bevat 400 mg zuivere palmitoylethanolamide (PeaPure®) per vegetarische capsule zonder onnodige additieven.
molecuulstructuur PEA
Figuur 1. Molecuulstructuur van palmitoylethanolamide.\

Samenstelling per 3 capsules (dagdosering) Vitals PEA Pure

Palmitoylethanolamide (PeaPure®) 1200 mg (400 mg per capsule)

Hulpstoffen Vitals PEA Pure 400mg

Hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).

Gegarandeerd vrij van

Gluten, soja, lactose, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

Let op

Bij een klinische lever- of nierinsufficiëntie kan het raadzaam zijn de dosering op te bouwen. Begin dan met een capsule per dag en bouw het binnen een week op tot de normale dagdosering van drie capsules. Er zijn onvoldoende gegevens bekend over de veiligheid van PEA Pure Vitals tijdens de zwangerschap. Om deze reden wordt gebruik tijdens zwangerschap afgeraden.

Gebruik Vitals PEA Pure 400mg

Gedurende de eerste twee maanden driemaal daags een capsule bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. De dagdosering kan ook in twee keer ingenomen worden (bijvoorbeeld in de ochtend twee capsules en ’s avonds een capsule). Voor een snellere werking kan het zinvol zijn om de capsules te openen, de inhoud op een lepeltje te doen en onder de tong te strooien. Laat het poeder dan zo veel mogelijk in de mond oplossen.
Gebruikers van PEA Pure Vitals merken meestal verbetering in de eerste weken van het gebruik. Pas na twee maanden consequent gebruik kan de werking van PEA Pure Vitals goed beoordeeld worden. Vanaf dat moment wordt duidelijk of langer gebruik zinvol is. Wanneer na twee maanden het gewenste effect bereikt is, kan de dosering in veel gevallen worden verlaagd naar tweemaal daags een capsule.
Vanaf vier maanden kunt u overwegen om:
 • door te gaan met de inname van tweemaal daags een capsule
 • de inname terug te brengen tot eenmaal daags een capsule
 • de inname te beëindigen

Indien het resultaat na het verlagen van de dosering afneemt, wordt geadviseerd om de dosering weer te verhogen tot twee- of driemaal daags een capsule.

Toelichting op werking Vitals Pea Pure 400mg

Palmitoylethanolamide is aanwezig in vele lichaamscellen en weefsels. Het is essentieel voor de bescherming van cellen en weefsels tegen schadelijke prikkels die kunnen ontstaan door zuurstoftekort, mechanische schade of schade door ontstekingen (inclusief chronische laaggradige ontstekingen). Daarnaast is palmitoylethanolamide een ontstekingsremmende stof die onder andere een bewezen werkzaamheid heeft bij griep en verkoudheid. Ten slotte is palmitoylethanolamide een bijzonder goede pijnstiller, met name bij chronische pijnklachten.
Het is een belangrijke nieuwe bijwerkingsvrije behandelmogelijkheid voor pijn en een grote doorbraak op het gebied van chronische pijnbestrijding.
Palmitoylethanolamide normaliseert uit balans gebrachte biologische processen zoals chronische ontstekingen of beschadigingen door trauma of zuurstofgebrek. Dit gebeurt onder andere via de invloed op een bepaalde kernreceptor1, die de PPAR2 receptor genoemd wordt. Deze kernreceptor herstelt het evenwicht in cellen die uit balans gebracht zijn waardoor deze cellen niet langer te veel ontstekingsfactoren en pijn bevorderende stoffen aanmaken (zie afbeelding).
Het activeren van deze kernreceptor speelt dan ook een belangrijke rol bij pijnstilling. Palmitoylethanolamide kan in veel cellen gevormd worden en kan op deze manier werkzaam zijn bij chronische pijnklachten. Het maakt namelijk deel uit van een natuurlijk anti-pijn systeem in ons lichaam. Bij elk chronisch pijnsyndroom vindt er overmatige activatie plaats van bepaalde cellen die bij ontsteking een rol spelen, zoals de mestcellen3 en de gliacellen4. Sinds een aantal jaren is bekend dat deze niet-neuronale cellen chronische pijn in stand houden. Daarom is het van groot belang deze geactiveerde ontstekingsachtige cellen in hun overmatige activiteit te remmen. Dat is precies wat palmitoylethanolamide doet. Het brengt deze cellen weer tot rust, waardoor chronische pijnsystemen in het lichaam aanmerkelijk zullen verminderen.

Interacties

Pea Pure Vitals kan de werking van reguliere pijnstillers versterken. Er zijn echter geen negatieve interacties waargenomen van palmitoylethanolamide met reguliere medicatie. PEA Pure kan dus zonder bezwaar naast medicatie gebruikt worden. Alfaliponzuur (bij voorkeur de R-vorm) ondersteunt eveneens de werking van het zenuwstelsel en kan daarom in bepaalde situaties in combinatie met PEA een synergetisch effect hebben.

Ingrediënten Vitals Pea Pure 400mg

Palmitoylethanolamide, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule).

Bij ontstekingsreacties zijn mestcellen betrokken. Deze cellen beïnvloeden het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Een van de functies van PEA is het reguleren van het functioneren van de mestcellen. Zo heeft PEA een positieve invloed op uit de hand lopende ontstekingsreacties in het lichaam. Die uit de hand lopende reacties kunnen leiden tot uiteenlopende ziektebeelden, van neuropathische pijn tot migraine. PEA heeft dus een onderdrukkend effect op de geactiveerde mestcellen. Het heeft zo een ontstekingsremmend en pijnstillend effect bij neuropathische pijn. PEA remt daarnaast belangrijke ontstekingsmediatoren, zoals TNF-alpha, IL1 en COX-2.
PEA kan pijnstillend werken bij ernstige rug- en herniapijn, endometriose, gordelroospijn, pijn bij afklemming van zenuwen, zoals bij het carpaal tunnelsyndroom, aangezichtspijn en pijn bij diabetes. De stof laat zich zonder problemen innemen naast andere pijnstillers als dat nodig is, omdat er voor zover bekend geen negatieve effecten op de werking van andere middelen gevonden zijn.
De afbraak van PEA gaat via intracellulaire enzymen. Dosis aanpassing bij lever- of nierinsufficiëntie is vermoedelijk niet nodig. (bron; stichting iocob; website voor complementaire en alternatieve geneeskunde).

De werking van PEA is in de jaren 90 van de vorige eeuw ontdekt door Nobelprijswinnares Rita Levi-Montalcini. Zij ontdekte dat deze stof kan bijdragen aan een goede balans in de werking van het afweersysteem. Sinds die tijd is veel onderzoek gedaan met PEA – meer dan 400 wetenschappelijke publicaties en tientallen klinische onderzoeken – en is  gaandeweg meer bekend geworden over het werkingsmechanisme. Naast dat het de werking van het afweersysteem ondersteunt, draagt het ook bij tot de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Tevens is PEA van belang voor het zenuwstelsel omdat het de prikkelgeleiding kan ondersteunen en omdat het bijdraagt aan de opbouw van zenuwcellen.
Dosering en verkrijgbaarheidDe dosis van PEA is de eerste 2-4 weken driemaal daags 400 mg capsules. Daarna, bij goed effect kan eventueel tweemaal daags 400 mg capsules gebruikt worden. Als de pijn terug komt of niet goed reageert kan de dosering worden opgevoerd naar drie maal daags 800 mg.

De eerste pijnstillende werking kan binnen dagen tot enkele weken optreden, maar soms komt deze pas na 6-8 weken. Wanneer er na 8 weken nog geen effect is, is de stof vermoedelijk niet werkzaam voor de betreffende patiënt en kan gestopt worden met deze therapie.

PEA is in Nederland verkrijgbaar als supplement in 400 mg capsules. Sommige universiteiten in de VS proberen op sinds 2011 enzymremmers te ontwikkelen, die de afbraak van palmitoylethanolamide in de cel tegen gaan. De kans bestaat daarmee dat in de toekomst een voor de industrie financieel meer aantrekkelijk medicijn wordt ontwikkeld, dat ingrijpt op het PEA mechanisme. Al de pogingen echter om dat soort enzymremmers te ontwikkelen zijn tot nu toe gestrand op ernstige bijwerkingen. De inname van puur PEA lijkt vooralsnog het beste te zijn.

PeaPure Vitals: voedingssupplement op basis van een natuurlijk vetzuurachtige verbinding. De stof PalmitoylEthanolAmide (PEA) is een lichaamseigen molecuul dat fysiologisch werkzaam is (Patent op formulering in aanvraag).

PEA is een veilige, natuurlijke, lichaamseigen Pijnstiller en duidelijk werkzaam bij chronische pijnen, ontstekingen en (nachtelijke) spierkrampen. De wetenschappelijke ‘moeder’ van PEA is professor Rita Levi-Montalcini, Nobelprijs winnares.

Uit studies blijkt, dat PEA zinvol is bij veel verschillende pijnen zoals neuropathische pijnen, pijnen aan het kaakgewricht, dystrofie pijnen, pijnen in de pols en handen, gordelroos pijnen, rug- en beenpijnen.
In het Instituut voor Neuropathische pijn heeft men PEA met goed resultaat vooral gegeven aan patienten met herniapijn, diabetische pijnen, pijnen na een beroerte, pijnen na een dwarslesie, pijnen bij MS en pijn door verschillende vormen van polyneuropathie, tot en met dunne vezelneuropathie en angina pectorispijn toe.

Palmitoylethanolamide (PEA, spreek uit peejaa) is een lichaamseigen stof die in de cel aangemaakt kan worden als reactie op bepaalde prikkels. Ook bevat voedsel kleine hoeveelheden van deze stof, met name eieren, pinda’s, soja, (orgaan)vlees en vis.

Het kan zinvol zijn extra PEA te nemen in de vorm van een supplement. Omdat PEA lichaamseigen is wordt het uitstekend opgenomen uit de darm en gemakkelijk getransporteerd naar de weefsels. Na gebruik wordt het eenvoudigweg in de cel afgebroken tot zijn bouwstenen. Voor een optimale opname en benutting van PEA is het van groot belang om te kiezen voor een supplement dat zo zuiver mogelijk is en een hoge dosering heeft. PEA Pure bevat 400 mg zuivere palmitoylethanolamide (PeaPure®) per vegetarische capsule zonder onnodige additieven.

Wat de gebruiker voor inname moet weten

•    Er zijn geen bijwerkingen van betekenis bekend.
•    PeaPure® kan gelijktijdig met andere middelen worden ingenomen.
Bij twijfel wordt geadviseerd vooraf uw arts of apotheker te raadplegen.
•    Gebruik tijdens zwangerschap wordt niet aanbevolen.

Dosering en toediening Vitals Pea Pure

•    Toediening: tijdens of na de maaltijd 1 capsule met water innemen of de inhoud van de capsule over een maaltijd strooien

•    Dosering:
– eerste 2 maanden:         3 maal daags 1 capsule
– volgende 2 maanden:    bij resultaat 2 maal daags 1 capsule
– vanaf 4 maanden:          kunt u overwegen om:

•    door te gaan met de inname van 2 maal daags 1 capsule
•    de inname terug te brengen tot 1 maal daags 1 capsule
•    de inname te beëindigen

Bij terugval wordt geadviseerd de dosering weer te verhogen tot 2 of 3 maal daags 1 capsule. Pea Pure Vitals kan in de juiste dosering blijvend gebruikt worden.
De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Dagdosering

ADH %

palmitoylethanolamide 1200 mg (= 3 capsules)     —-

Waarschuwingen

 • Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt als vervanging voor een gevarieerde voeding.
 • Bewaar dit voedingssupplement droog op kamertemperatuur en buiten bereik van jonge kinderen.

Inhoud en ingrediënten

90 vegetarische capsules.

Elke capsule bevat 400 mg aan: PalmitoylEthanolAmide (PEA).
Ingrediënten: palmitoylethanolamide, hydroxypropylmethylcellulose (capsule). Houdbaarheid Pea Pure Vitals, zie onderkant verpakking.

Vitals levert specialistische en hoogwaardige voedingssupplementen en we delen kennis over de werkzaamheid van voedingssupplementen om op natuurlijke wijze gezond te worden of te blijven. Onze focus ligt hierbij op de ondersteuning van professionals die beroepsmatig anderen adviseren over natuurlijke gezondheidsproducten. Uitgebreide informatie, goede service, snelle levering en het tijdig en compleet beantwoorden van (technische) vragen behoren tot onze topprioriteit.

In het assortiment staan de dosering, opneembaarheid en werkzaamheid van de ingrediënten centraal. In de zoektocht naar nieuwe producten ligt het accent altijd op de onderbouwing van het beoogde effect. Deze onderbouwing vormt een cruciaal onderdeel van de kennis die Vitals ter beschikking stelt. Vanuit deze zelfstandige en onafhankelijke positie is Vitals in staat om grondstoffen en leveranciers te selecteren die aan deze strenge normen voldoen.

Het belangrijkste criterium voor supplementen is natuurlijk resultaat. Daarom hecht Vitals het grootste belang aan de puurheid en werkzaamheid van haar producten.

Dit product is een voedingssupplement. Houd u aan de aanbevolen dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Vitals Pea Pure is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

https://www.vitals.nl/producten/overige-supplementen/pea-pure-400-mg-palmitoylethanolamide

Meer info

Thuiswinkel Waarborg
 • 58,50 Normale prijs: 75,00
 • 42,95 Normale prijs: 44,95
 • 67,65 Normale prijs: 72,00
 • 23,86 Normale prijs: 29,95
 • 28,85 Normale prijs: 39,90
 • 40,75 Normale prijs: 54,95

Menu