Wat is Resveratrol?

Resveratrol

Resveratrol is een polyfenol die meerdere voordelen aan onze gezondheid kan bieden. De antioxidant Resveratrol komt uit druiven en wordt meestal geassocieerd met rode wijn. Wil jij meer informatie weten over Resveratrol? Of ben je benieuwd naar de voordelen van Resveratrol? In dit gloednieuwe artikel vertel ik er alles over.

Wat is Resveratrol precies?

Resveratrol is een natuurlijk stofje dat voorkomt in groenten, fruit en kruiden. Voor planten zijn de stoffen flavonoïden en anthocyanen die in Resveratrol zitten belangrijk, dit komt doordat deze stoffen de plant beschermen tegen bijvoorbeeld schimmels, straling en ziektes.

De bekendste bron van Resveratrol zit in het vel van rode druiven. De antioxidant Reveratrol is daarom ook bekend vanwege rode wijn. In rode wijn zit echter wel een veel lagere dosering dan in Resveratrol supplementen. Een capsule van 250 mg bevat ongeveer evenveel Resveratrol als 200 glazen rode wijn.

Hieronder geef ik voorbeelden van welke voedingsbronnen Resveratrol bevatten:

  • Rode druiven
  • Pinda’s en pindakaas
  • Blauwe bessen
  • Rode bessen
  • Japanse duizendknoop
  • Aardbeien
  • Chocolade
  • Cranberry

De Fransen staan bekend om hun bourgondische levensstijl. Denk hierbij aan stokbrood, kaas en rode wijn. Uit onderzoek blijkt dat Fransen in het algemeen minder gezond eten, maar daar in tegen weinig last hebben van hartkwalen. Onderzoekers denken dat het komt door de polyfenolen die in rode wijn zit, dit is echter nog niet bewezen. De problemen die je kan krijgen door een overmatig alcoholgebruik wegen niet op tegen de voordelen van Resveratrol. Daarom kunnen de Resveratrol supplementen een goede aanvulling zijn naast de dagelijkse voeding. Ben je benieuwd naar de voordelen van Resveratrol? Lees het hieronder.

Resveratrol, wat zijn de voordelen

1.    Resveratrol heeft een ontstekingsremmende werking.

Resveratrol staat bekend als een natuurlijke onstekingsremmer. Uit onderzoek blijkt dat de stoffen in deze antioxidant de strijd aan kunnen gaan met ontstekingsopwekkende stoffen. Hierdoor kan bij sommige ontstekingsreacties het effect afgeremd worden en in bepaalde situaties zelfs een ontstekingsreactie worden voorkomen. Heb jij veel last van pijn door ontstekingen? Resveratrol kan deze pijn in sommige gevallen verminderen. Lees voor gebruik altijd even de bijsluiter en verpakking om problemen te voorkomen.

2.    Resveratrol heeft een gunstige werking op het hart.

Resveratrol is een sterk antioxidant die een beschermende functie kan bieden aan het hart. Dit doet deze natuurlijke stof door bijvoorbeeld ons cholesterolgehalte gunstig te beïnvloeden. Daarnaast helpt deze stof het hart ook tegen ophoping van bloedplaatjes. Resveratrol heeft door de beschermende werking een positief effect op het hart.

3.    Resveratrol heeft een honger stillende werking.

Wetenschappers zijn al een paar jaar onderzoek aan het doen naar de honger stillende werking van Resveratrol. Sommige beweren zelfs dat je 10% minder voedsel inneemt. Onderzoekers denken dit vanwege de invloed op het leptine hormoon. Dit hormoon heeft namelijk invloed op ons hongergevoel. Voor mensen met obesitas zou dit daarom ook ondersteuning kunnen bieden.

4.    Resveratrol heeft een anti-diabetes effect.

Onderzoekers beweren dat Resveratrol de glucosegehaltes in het lichaam kunnen verbeteren. Dit zou een positief effect kunnen hebben op patiënten die leven met Diabetes.

5.    Resveratrol helpt tegen huidveroudering

Uit onderzoek blijkt dat de sterke antioxidant Resveratrol een bijdrage levert aan het verminderen van de gevolgen van vrije radicalen en stress. Resveratrol kan dus de gevolgen verminderen van bijvoorbeeld huidveroudering.

Resveratrol supplementen kopen bij De Gezondheidslijn

Bestel jouw Resveratrol supplementen snel en eenvoudig bij De Gezondheidslijn. De Gezondheidslijn heeft een ruim assortiment van 60.000 producten die via onze webshop te bestellen zijn. Ons team staat voor een goede prijs/kwaliteit verhouding voor al onze producten. Jouw product voor 21:00 besteld, morgen in huis!

Menu