-28%

Vitals Cholesterolformule Pro 60tb

42,95 Normale prijs: 59,95 (-28%)

PostNL
Op werkdagen vóór 21.00u besteld, morgen in huis!
Volg uw pakket met track en trace.
Artikelnummer: 964514 Categories: , ,

Veilig online betalen met

iDeal PayPal Sofort Bancontact In3

42,95 Normale prijs: 59,95 (-28%)

Aantal Discount (%) Prijs
1 - 2 42,95
3 2.33 % 41,95
4+ 4.66 % 40,95

Beschrijving

Vitals Cholesterolformule Pro

Vitals Cholesterolformule Pro bevat een selectie van drie bijzondere plantenextracten, waar veel onderzoek naar gedaan is. Twee daarvan zijn van mediterrane herkomst. Rond de Middellandse Zee schijnt de zon veelvuldig wat resulteert in een overvloedige oogst van onder meer citrusvruchten en olijven die rijk zijn aan belangrijke inhoudsstoffen (de zogenoemde polyfenolen, een grote groep plantaardige verbindingen met een overeenkomstige molecuulstructuur). Olijven en olijfolie staan alom bekend om hun gezonde eigenschappen. Zo bevatten olijven van nature een polyfenol met de naam hydroxytyrosol, dat de bloedvetten (zoals cholesterol) helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Berberine is een inhoudsstof geëxtraheerd uit de plant Berberis aristata. Het zorgt voor een brede ondersteuning van de gezondheid van hart en bloedvaten, onder meer door bij te dragen aan het behoud van een normale cholesterolspiegel. En tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, bevat Cholesterolformule Pro het ingrediënt BPF™, een uniek extract uit de peervormige citrusvrucht van de bergamotboom (Citrus bergamia).

Bloedlipiden
Bloedlipiden zijn de vetten die in het bloed vervoerd worden naar hun doelweefsels. Deze bestaan met name uit cholesterol en triglyceriden. De term ‘cholesterol’ is afkomstig van het Griekse cholè, wat ‘gal’ betekent, en stereos ‘vast’. Inderdaad is cholesterol een van de bouwstenen van gal, maar daarnaast is het uiterst belangrijk voor de opbouw van celmembranen, diverse hormonen en vitamine D. Triglyceriden spelen een rol bij de energieproductie in de cel en vormen een beschermende vetlaag rondom organen. Voor al deze bloedlipiden geldt dat de bloedspiegels strikt gereguleerd worden, zodat deze niet te hoog of te laag worden.

Vaak wordt gesproken van ‘goed’ en ‘slecht’ cholesterol. Dit verwijst echter niet naar cholesterol zelf (want dat heeft maar één vorm), maar naar het transportdeeltje (lipoproteïne) waarin cholesterol vervoerd wordt. Bloedlipiden zijn immers van zichzelf niet oplosbaar in een waterachtige substantie zoals bloed. Vandaar dat er een transportdeeltje nodig is om deze stoffen te kunnen vervoeren. De buitenkant van een lipoproteïne bestaat uit een schil van wateroplosbare eiwitten (apolipoproteïnen) en fosfolipiden. In het bolletje bevinden zich het cholesterol en de triglyceriden. De meest bekende lipoproteïnen zijn high-density lipoprotein (HDL)-cholesterol en low-density lipoprotein (LDL)-cholesterol. De vetstofwisseling is een uiterst complex onderwerp, maar simpel gesteld zou je kunnen zeggen dat LDL-cholesterol zorgt voor het transport van met name cholesterol van de lever naar de lichaamscellen en HDL-cholesterol voor het omgekeerde transport van cholesterol uit de lichaamscellen terug naar de lever. Het is voor een goede gezondheid belangrijk dat de spiegels van de diverse bloedlipiden binnen de normale niveaus blijven. Er kan op vele manieren gezorgd worden voor het behoud van een verantwoorde cholesterolspiegel. Een goede leefstijl is daarbij van groot belang, zoals voldoende bewegen en een gezonde en gevarieerde voeding. Een voedingssupplement kan hierbij een extra steun in de rug bieden.

Samenstelling per tablet:
Berberine (-HCl) 500 mg
Bergamotextract
(BPF™, 38% Bergamot Polyphenolic Fraction®)
500 mg
Olijfextract (Hytolive®) 50 mg
Waarvan:
   Hydroxytyrosol 5 mg

 

Samenstelling per twee tabletten:
Berberine (-HCl) 1000 mg
Bergamotextract
(BPF™, 38% Bergamot Polyphenolic Fraction®)
1000 mg
Olijfextract (Hytolive®) 100 mg
Waarvan:
   Hydroxytyrosol 10mg

BPF™ en Bergamot Polyphenolic Fraction® zijn geregistreerde handelsmerken van H&AD S.r.l.

Hytolive® is een geregistreerd handelsmerk van Genosa.

Ingrediënten Vitals Cholesterolformule Pro

Berberinehydrochloride (berberine geëxtraheerd uit Berberis aristata, wortel), bergamotextract (Citrus bergamia Risso & Poiteau, vrucht), vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), olijfextract (Olea europaea, vrucht), antiklontermiddelen (magnesiumzouten van vetzuren, siliciumdioxide), glansmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose).

Let op: Raadpleeg bij medicijngebruik eerst een arts of therapeut alvorens dit product te gebruiken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Gebruik

1-2 keer per dag 1 tablet bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Specificatie

Extra informatie

Ean code

8716717004201

Meer info

Thuiswinkel Waarborg
  • 25,56 Normale prijs: 32,90
  • 32,22 Normale prijs: 33,75
  • 65,47 Normale prijs: 69,95
  • 16,55 Normale prijs: 20,49
  • 15,89 Normale prijs: 18,00

Menu